Ζητήματα Ηθικής και Βιοηθικής

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
MHDEN
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Δευ Απρ 16, 2007 5:00 am

Ζητήματα Ηθικής και Βιοηθικής

Δημοσίευση από MHDEN »

Ρώτησα ένα θεολόγο την άποψή του για τα εξής θέματα και απάντηση δεν πήρα. α)Γιατί η οργανωμένη εκκλησία κυνήγησε και κυνηγά αυτούς που δώριζαν ή πουλούσαν τα πτώματα των συγγενικών τους ανθρώπων προκειμένου να εξελιχθεί η ιατρική επιστήμη; Όπως όλοι είδαμε και ο πρώην αρχιεπίσκοπος την ιατρική εμπιστεύθηκε και δε βρέθηκε κανείς από τους επικριτές του ή τους φίλους του ιερείς να λάβει δημόσια άποψη γι΄ αυτό ή να αποθαρρύνει όσους τρέχουν σε μοναστήρια και στην Παναγία της Τήνου για τάματα και προσκυνήματα. β) Η ελληνική επανάσταση του 1821 στηρίχθηκε στην στάση και τη συμπεριφορά των ορθόδοξων ιερέων.γ) Πότε νομιμοποιείται η υποκίνηση και η πράξη εξόντωσης των "εχθρών" προκειμένου να μην συρικνωθεί η ελευθερία και η ποιότητα ζωής κάποιων άλλων ανθρώπων; Όταν η παντρεμένη γυναίκα προχωρά σε έκτρωση του άρρωστου παιδιού της προκειμένου να μην χαθεί η ελευθερία και η ποιότητα ζωής, της ίδιας, του συζύγου της και των άλλων παιδιών της και θεωρεί τον εαυτό της ως σύγχρονο Παπαφλέσσα, τι να της πω εγώ ο φτωχός. Όταν όλες οι σημερινές γυναίκες μεγαλοπαντρεύονται και έχουν αυξημένες πιθανότητες να κυοφορήσουν άρρωστα παιδιά πρέπει να στηριχθούν και να ακολουθήσουν την επιστήμη, προχωρώντας σε εκτρώσεις; Πρέπει να λειτουργήσουν όπως οι ιεχωβάδες και να μην δεχτούν την ιατρική παρέμβαση; Κάποτε ένας καρκινοπαθής ιατρός μου είπε: για να είμαι ιατρός και να έχω μέσο χρησιμοποιώ το κρεβάτι της εντατικής εις βάρος ενός αλλου ίσως και νέου ανθρώπου. Το ίδιο δε συμβαίνει και με τους επώνυμους τους έχοντες εξουσία, έχουν εξασφαλίσει ισοβίως τα πάντα ακόμα και τον δικό τους τάφο, στο πρώτο νεκροταφείο. Αλλίμονο στους φτωχούς, στο χωνευτήριο θα καταλήξουν.
Γιατί να βλέπω τον ορθόδοξο παππά να κλαίει τη μεγάλη εβδομάδα και παράλληλα να μου ζητά και να δέχεται χρήματα προκειμένου να τελέσει τα μυστήρια. Γιατί; Γιατί οι ιερείς στην Ελβετία δεν πληρώνονται από το κράτος-από τους φορολογούμενους- και παράλληλα δεν απλώνουν το χέρι;
Nici-D
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 189
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 14, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: Germania

Δημοσίευση από Nici-D »

Min bazeis olous mesa se ena kazani auto einai lathos kai oso uparxoun akoma anthropoi sosti diladi Klirikoi toso emeis den prepei na milame alla na xairomaste kai na parakalame ton Theo kathe mera na tous exei kala kai autoi na einai to parageigma mas olonon kathe mera gia osous konteuoun na xasoune tin elpida.
Min ferneis parageigma alles xores, stin germania plironoun ekklisiastikous forous to ikseres auto? Einai toso kaloi i dikoi mas, endiaferonte akoma gia mas allou den einai etsi kai to ksero giati to exo zisei, na xairomaste.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4117
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Νίκος@Κοζάνη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Το όνομα σου και μόνο ¨Μηδέν" δείχνει την κενότητα της καρδιάς σου. Όλοι κάποια στιγμή αγανακτούμε από την αδικία της κοινωνίας και τα τραγικά που συμβαίνουν στον κόσμο. Θυμόμαστε όμως ότι άρχων του κόσμου τούτου είναι ο διάβολος και στηρίζουμε την ελπίδα μας στο Θεό, που νίκησε δια της σταύρωσης και της Ανάστασης του τον διάβολο, έτσι δεν απελπιζόμαστε.

Εάν αδελφέ δεν αντέχεις άλλο αυτά που βλέπεις γύρω σου μήπως είναι καιρός ν΄αναζητήσεις κι εσύ τον Θεό;
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1750
Εγγραφή: Τετ Σεπ 28, 2005 5:00 am
Τοποθεσία: USA

Δημοσίευση από Melpomeni »

filotas έγραψε:
Εάν αδελφέ δεν αντέχεις άλλο αυτά που βλέπεις γύρω σου μήπως είναι καιρός ν΄αναζητήσεις κι εσύ τον Θεό;
=D> =D> Η πιο σωστη παροτρυνση !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 590
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 28, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από panos0 »

Ετσι ειναι φιλε μηδεν τα πραγματα, δεν νομιζω να ανακαλυψες τωρα την Αμερικη, και πιστευω οτι θα τα ηξερες και εσυ αλλα ισως κατι που ειδες να ξεχειλησε το ποτηρι.

Δεν ειναι ολοι το ιδιο υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι παντου, το ιδιο ισχυει και στην εκκλησια.

Ο Θεος εδωσε και την ιατρικη αλλα αυτος κανει και τα θαυματα οποτε γιατι να μην παει κανεις σε προσκυνημα ??

Βεβαια εαν το σκευτεις με την χριστιανικη λογικη ο κακομοιρος φτωχος που θα "πεταχτει" στο χωνευτηρι δεν θα ειναι καθολου κακομοιρης εν εκεινη τη ημερα, αλλα και ο γιατρος που πηρε με μεσο την θεση στην εντατικη μαλλον για λυπηση ειναι, αφου με την πονηρια του προτιμησε τα χερια των ανθρωπων απο αυτα του Θεου ισως αγνοωντας οτι, οση μαεστρια και βαλουν οι συναδελφοι του για να τον θεραπευσουν θα ζησει οσο πει ο Μεγας Ιατρος, ετσι αυτος που εχασε την θεση του στην εντατικη, επειδη αδικηθηκε, τωρα τον ανελαβε ο καλυτερος Ιατρος, και παει λεγοντας.

Σκεψου και το εξης, μηπως τελικα ολοι αυτοι που αναφερεις και που φαινονται εξυπνοι η μαγκες, ειναι στην πραγματικοτητα οι χαμενοι της υποθεσεως ???

Ισως τωρα να καταλαβαινεις την "μωρία του Σταυρού" (Α'Κοριν. α'21-25).

Οπως σου ειπαν και ποιο πανω αναζητησε και βρες το Κυριο, και τοτε θα δεις τον κοσμο απο διαφορετικη οπτικη γωνια....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”