Απαγορεύσεις Κανόνων

Διάφορα ερωτήματα στον π. Αντώνιο.

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
agtrs
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 14, 2006 5:00 am

Απαγορεύσεις Κανόνων

Δημοσίευση από agtrs »

Σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας μας οι ιερομόναχοι απαγορεύεται να ευλογήσουν γάμο. Επίσης το χριστιανικό Πάσχα απαγορεύεται να συμπίπτει με το εβραϊκό. Για ποιο λόγο επιβάλλονται οι απαγορεύσεις αυτές;
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 545
Εγγραφή: Δευ Μαρ 27, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: p.Antonios @otenet.gr
Επικοινωνία:

Πάσχα των Εβραίων...

Δημοσίευση από pAntonios »

Ο Χριστός αναστήθηκε μετά το Πάσχα των Εβραίων, αυτό σημαίνει η "μιά Σαββάτων" δηλ. η μέρα μετά το Σάββατο, που ονομάστηκε Κυριακή.
Κατά συνέπεια υπάρχουν λόγοι ιστορικοί. Αλλά υπάρχουν και λόγοι πνευματικοί. Δεν μπορούμε οι Χριστιανοί να συνεορτάζουμε με εκείνους που σταύρωσαν το Χριστό!!! Θα αποτελούσε πρόκληση!

Αναφορικά με το θέμα των ιερομονάχων. Απαγορεύεται από τους Ιερούς Κανόνες να συμμετέχουν γενικώς σε γάμους και βαπτίσεις διότι ο ρόλος τους είναι να πενθούν για τις αμαρτίες τους και όχι να ξεφαντώνουν!
Σήμερα έχει κάπως ατονίσει αυτό, όπως δυστυχώς και άλλα πράγματα στην εποχή μας. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που το εφαρμόζουν με σχολαστικότητα.
Nici-D
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 189
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 14, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: Germania

Δημοσίευση από Nici-D »

ean den kano lathos oi ieroi kanones lene pos den epitrepetai na ginei to mystirio tou gamou sto monastiri i na parembriskontai monaxoi se teleti i glenti, o ieromonaxos pou exei ierosyni exei to dikaioma na teletisei oles tis leitourgeies ektos autis tis xeirotonias opou tin kanei o episkopos.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα ερωτήματα στον π. Αντώνιο.”