Χριστοποίηση και Θέωση

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6135
Εγγραφή: Τετ Οκτ 04, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Αθηνα

Χριστοποίηση και Θέωση

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Πατερα αντωνιε τις ευλογιες σας.Με λενε νικο κ εχω λιγες μερες στο διαδυκτιακο αυτο τοπο.Εχω καποιον φιλο ο οποιος μου μιλησε για πρωτη φορα για τη χριστοποιηση κ τη θεωση του ανθρωπου,που εχει ακουσει απο ομιλιες του διονυση δωριζα(εχετε ακουσει κατι γι'αυτον?),ο οποιος εφερε λεει 'πνευμα ιωαννη' κ ονομαζοταν 'δασκαλος ιωαννης' αφου δεν ζει πια.Προκειται περι παραθρησκευτικης οργανωσης? γιατι αυτο διαισθανομαι.ποια η θεση της ορθοδοξιας μας για τη χριστοποιηση κ θεωση του ανθρωπου?Σας ευχαριστω παρα πολυ,να εχετε υγεια κ ευχομαι να με συμπεριλαμβανεται στις προσευχες σας.καλο βραδυ
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 545
Εγγραφή: Δευ Μαρ 27, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: p.Antonios @otenet.gr
Επικοινωνία:

χριστοποίηση και θέωση (Δώριζας)

Δημοσίευση από pAntonios »

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για αίρεση.
Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα γι αυτούς. Φαίνεται ότι μπερδεύουν μερικά πράγματα του χριστιανισμού με αποκρυφισμό (σατανισμό!)...

Όποιος δεν είναι συνδεμένος με την Εκκλησία πολύ σύντομα καταντάει αιρετικός διότι χάνει το Άγιο Πνεύμα και καθοδηγείται πλέον από το πονηρό πνεύμα... Η απόκτηση του Θεού δεν γίνεται με φιλοσοφικό στοχασμό όπως πιστεύαν πολλοί αρχαίοι φιλόσοφοι και δυστυχώς έχουν πλανηθεί και οι της Καθολικής Εκκλησίας. Η απόκτηση του Θεού γίνεται με συμμετοχή στις άκτιστες ενέργεις του Θεού που ειναι αποτέλεσμα της θείας χάρης και δίδεται σε όσους έχουν καθαρή καρδιά και εφαρμόζουν το θέλημα του Θεού.

Η χριστοποίηση και θέωση του ανθρώπου μέσα στην Εκκλησία επιτυγχάνεται όταν είναι κανείς ζωντανό μέλος της Εκκλησίας.
Αυτό σημαίνει ότι είναι βαπτισμένος, συμμετέχει στην προσευχή και τα μυστήρια της εκκλησίας (εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία) και προσπαθεί να εφαρμόζει το θέλημα του Θεού στη ζωή του.
Έτσι πολύ σύντομα ο Θεός κατοικεί μέσα στην ψυχή του, είτε το αισθάνεται είτε όχι! Άλλωστε η Θεία Κοινωνία είναι ο ίδιος ο Χριστός, ολόκληρος για τον καθένα χωριστά!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”