Ο Υποκριτικός μας Εαυτός.....

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3520
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 11, 2008 6:34 am
Τοποθεσία: Ελπίδα-Αθήνα

Ο Υποκριτικός μας Εαυτός.....

Δημοσίευση από eleimon »

Ο Ιησούς Χριστός στην διδασκαλία του αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην υποκρισία κάποιων ανθρώπων που ονομάζονταν φαρισαίοι. Οι φαρισαίοι αν και ήταν άνθρωποι της θρησκείας και βαθιά θρησκευόμενοι άνθρωποι παρόλα αυτά όμως ο Χριστός πολλές φορές τους κατηγόρησε ανοιχτά σαν υποκριτές και σαν εκμεταλλευτές του ονόματος του Θεού.

Ιδιαίτερα όμως στο θέμα της υποκρισίας ο Ιησούς Χριστός δίδαξε τα εξής λόγια: ¨Προσέχετε από την ζύμη των φαρισαίων που είναι η υποκρισία.. Δεν υπάρχει τίποτα καλυμμένο που δεν θα γίνει γνωστό και τίποτα κρυφό που δεν θα μαθευτεί. Ότι λοιπόν λέτε στο σκοτάδι θα ακουστεί στο φως και ότι ψιθυρίζεται σε κλειστό χώρο θα ανακοινωθεί στα φανερά¨ Λουκάς 12:1-3.


Ο Ιησούς Χριστός που είναι ο Υιός του Θεού και κατέβηκε από τον ουρανό για να μας σώσει από τις αμαρτίες μας και να μας διδάξει πως πρέπει να ζούμε για να είμαστε αληθινά παιδιά του Θεού ήξερε πολύ καλά την ανθρώπινη φύση. Έτσι ήξερε ότι στους ανθρώπους αρέσει πολλές φορές να υποκρίνονται και να παριστάνουν κάτι που δεν είναι.

Για παράδειγμα πολλοί που έχουν καταστήματα παριστάνουν τους καλούς επαγγελματίες ενώ κατακλέβουν τους πελάτες τους ή το κράτος. Άλλοι πάλι υποκρίνονται τους καλούς ανθρώπους και πολίτες ενώ είναι πονηροί, απατεώνες και εκμεταλλευτές. Άλλοι υποκρίνονται τους καλούς συζύγους ενώ απατούν τον/την σύζυγο τους στην πρώτη ευκαιρία,είτε σαρκικά,είτε πλατωνικά με διάφορους τρόπους,δε χρειάζεται νάρθεις σε επαφή σαρκική με κάποιον για να θεωρηθεί απιστία απ το συζηγικό σου κρεβάτι.

Αλλά η μεγαλύτερη και η πιο συχνή υποκρισία των ανθρώπων είναι στο θέμα της θρησκείας και της πίστης. Άνθρωποι που δεν τηρούν τα του Ευαγγελίου προσπαθούν να συμμετέχουν σε χριστιανικές εκδηλώσεις και να δώσουν πνευματικές συμβουλές στους αδελφούς τους για να δείξουν τι??....ότι είναι καλοί χριστιανοί.Άνθρωποι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δείχνουν καλοί στα μάτια των ανθρώπων και να δέχονται επαίνους κι όχι να δείχνουν αξιοι στα μάτια του Θεού.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχει μεγαλύτερη σημασία τι γνώμη έχει για μας ο Θεός παρά τι λένε ή τι γνώμη έχουν για μας οι άνθρωποι.

Οι φαρισαίοι λοιπόν κάνανε πολλά πράγματα που ο Χριστός τα καταδίκασε και ζήτησε από τους μαθητές του να μην επαναλάβουν αυτά τα λάθη. Για παράδειγμα στο Ματθαίο ευαγγέλιο 23:1-12 μας λέει η Γραφή :¨ Τότε, ο Ιησούς μίλησε προς τα πλήθη και προς τους μαθητές του, λέγοντας: Επάνω στην καθέδρα τού Μωυσή κάθησαν οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι· όλα, λοιπόν, όσα αν σας πουν για να τηρείτε, να τα τηρείτε και να τα κάνετε· όμως, σύμφωνα με τα έργα τους μη κάνετε· για τον λόγο ότι, λένε και δεν κάνουν. Επειδή, δένουν βαριά και δυσβάστακτα φορτία, και τα βάζουν επάνω στους ώμους των ανθρώπων· δεν θέλουν, όμως, ούτε με το δάχτυλό τους να τα κουνήσουν· και όλα τα έργα τους τα κάνουν, για να βλέπονται από τους ανθρώπους· και πλαταίνουν τα φυλακτήριά τους, και μεγαλώνουν τα κράσπεδα από τα ιμάτιά τους· και στα δείπνα αγαπούν την πρώτη θέση, και στις συναγωγές τις πρωτοκαθεδρίες, στις αγορές τούς χαιρετισμούς, και να αποκαλούνται από τους ανθρώπους: Ραββί, Ραββί(διδάσκαλε)¨. Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερη περιγραφή από αυτά τα λόγια του Χριστού για το πώς ζουν και πως ενεργούν οι φαρισαίοι.


Οι φαρισαίοι όχι μόνο γνωρίζουν τον Λόγο του Θεού αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι και διδάσκαλοι του Λόγου του Θεού αλλά αυτό που τους λείπει είναι η αληθινή πίστη και η ειλικρινής καρδιά.


Ο Χριστός στάθηκε απέναντι στον αμαρτωλὸ και πεσμένο ανθρωπο μὲ στοργή, συμπόνια και αγάπη. Συγχώρεσε τὰ λάθη του καὶ τὸν βοήθησε νὰ ανασηκωθεί. Μα έναντι τής υποκρισίας στάθηκε μὲ σκληρότητα και ήταν πάντα ακάθεκτος.


Αναγνωριζουμε καπου τον εαυτο μας απ τα παραπανω??....
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 7181
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 04, 2009 4:57 am
Τοποθεσία: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Re: Ο Υποκριτικος μας Εαυτος.....

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Ελπίδα πολύ σωστά περιέγραψες, πράγματα αυτονόητα.


Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο, είναι αυτό που έγραψες για την "ειλικρινή καρδιά".. :(


Από κει ξεκινάνε όλα, αν δεν υπάρχει τουλάχιστον αυτό, τότε "χαθήκαμε"...

eleimon έγραψε:Αναγνωριζουμε καπου τον εαυτο μας απ τα παραπανω??....

Αν πω όχι, δυστυχώς μάλλον θα πω ψέμματα.. :(
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 2324
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 06, 2008 11:36 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Ο Υποκριτικος μας Εαυτος.....

Δημοσίευση από ψυχουλα »

χθες καταλαβα οτι δεν ειμαι καλυτερη απο τους φαρισαίους οταν ειδα το μαρτυρικο θανατο του Ευγένιου Ροντιόνωφ.
όλο ωραία λόγια και όλο συλλογισμούς αλλά αν ερχόταν κανείς να μου κόψει το κεφαλι....
γι αυτο λεω να το βουλωσω στο εξης.
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 505
Εγγραφή: Τρί Μαρ 10, 2009 10:09 am

Re: Ο Υποκριτικος μας Εαυτος.....

Δημοσίευση από fosterer »

ψυχουλα έγραψε:χθες καταλαβα οτι δεν ειμαι καλυτερη απο τους φαρισαίους οταν ειδα το μαρτυρικο θανατο του Ευγένιου Ροντιόνωφ.
όλο ωραία λόγια και όλο συλλογισμούς αλλά αν ερχόταν κανείς να μου κόψει το κεφαλι....
γι αυτο λεω να το βουλωσω στο εξης.
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Γιατί βρε παιδί μου?
Έχει εκφράσει κανείς την επιθυμία να σε αποκεφαλίσει??? :smile: :shock:
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 2324
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 06, 2008 11:36 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Ο Υποκριτικός μας Εαυτός.....

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Χε, χε καλημέρα!!! νομιζω ξερεις τι εννοω!!! τι θα εκανα στη θεση του.
παντως δεν καταφερνω να το βουλωσω, ετοιμασα το παρακατω γιατι το θεμα αυτο μου αρεσει πολυ.

Υποκρισια....

Υποκρισία είναι να εισαι στην εκκλησια την Κυριακή και να κατηγορείς τη κοπελια με το καυτο μινι που στεκεται μπροστα σου ενω κι εσυ θα το φοραγες αν δεν ειχες τοσο χοντρα ποδια, αν δεν ειχες ζηλιαρη συζυγο, αν δεν ειχες αυστηρο πατερα, αν, αν, αν.

Υποκρισια ειναι να εισαι στην εκκλησια και να τσαντιζεσαι με αυτον που εχει ανοιχτο το κινητο, με τις γιαγιαδες που μπαινουν απο τα δεξια για να παρουν αντιδωρο, με τις ημιγυμνες τσουλες που τολμησαν να μπουν ετσι μεσα, με τους νεωκορους που πετανε τα κερακια που μολις αναψες, με τα κακομαθημενα παιδια που τσιριζουν και δεν τσαντιζεσαι με τον εαυτο σου που ασχοληθηκε με ολα αυτα τα αλλα και βρηκε εκατο λογους για να μη προσευχηθεί!!!

Υποκρισία είναι να αναφερεσαι εκατο φορες τη μερα στο Χριστο και μαλιστα συζητωντας τι κακο εφεραν αυτοι οι τιποτενιοι λαθρομεταναστες στη χωρα σου.

Υποκρισια ειναι να ειναι γεματο το σπιτι σου εικονες αγιων και καντηλια και λιβανια και μαλιστα γυρω απο το καθιστικο οπου "θαβεις" ολο τον κοσμο και ιδιαιτερα αυτους με τους οποιους καθοσουν χθες και εθαβες αυτους που φιλοξενεις σημερα με τους οποιους θαβεις αυτους που θα φιλοξενησεις αυριο!!!

Υποκρισια ειναι ενω σκανδαλιζεται η δικη σου σεμνοτυφια να ισχυριζεσαι οτι σκανδαλιζονται αλλοι και για αυτο φωναζεις!

Υποκρισια ειναι να στεκεσαι εμπρος στον ιερεα με το συζυγο σου για να σας βαλει τα στεφανα και να σκεφτεσαι αν θα βγειτε ωραιοι στις φωτογραφιες.

Υποκρισια ειναι να βριζεις το Χριστο απο το πρωι ως το βραδυ ως γνησιος, περηφανος αθεος, αλλα να προτεινεις στο φιλο σου να βαφτισεις το παιδι του!

Υποκρισια ειναι να σκανδαλιζεσαι απο λεξεις και οχι απο συμπεριφορες.

Υποκρισια ειναι να φορας μια φουστα μεχρι τον αστραγαλο και μια μαντηλα μεχρι τη μεση στραβοκοιτωντας οσες φορανε παντελονια, αλλα να εχεις βαψει απο κατω τα μαλλια σου παρδαλα και να φορας προστυχα εσωρουχα.

Υποκρισια ειναι να εισαι γεματος παθη αλλα οταν γινει αναφορα σε καποιο να κλεινεις τα αυτια σου θυμωμενος σα να μη το χεις ξανακουσει και να κανεις τους αλλους που τα εχουν κι αυτοι να νιωθουν οτι ειναι μοναδικες περιπτωσεις ασύλληπτης βρωμιας σε αυτη την πλάση!

Υποκρισια ειναι να λες οτι νηστευεις κρεας και λαδι αλλα να τρως τον αγλεορα απο θαλασσινα και να ψαχνεις για σουπερ νηστισιμες συνταγες και να καταληγεις πιο τετραπαχη απο πριν!

Υποκρισια ειναι να λες την ευχη νυχθημερον αλλα να ριχνεις φαρμακερες ματιες στη στριπτιτζου που μενει στο διπλανο διαμερισμα.

Υποκρισια ειναι να μιλας για αγαπη ενω εχεις πλακωθει με ολο σου το σοι ή τους φιλους που δεν ηταν αρκετα χριστιανοι για σενα και να γυρνας αλλου το κεφαλι οταν τους συναντησεις τυχαια!

Υποκρισια ειναι να παιρνεις 1000 και να δινεις 1 ενω η φιλη σου παιρνει 3 και δινει 1.

Υποκρισια ειναι να μαζευεις σπιτια και αυτοκινητα και θησαυρους επι γης και μετα να ψαχνεις μανιωδως μηπως καποιος αγιος ειπε κατι που να σε δικαιολογει, ενα αγιο...."παραθυρακι" στο Θείο Νόμο!!

Υποκρισια ειναι να μην αντεχεις περιγραφες φυσιολογικων λειτουργιων του ανθρωπινου σωματος που παρεπιμπτοντως σιγουρα τις κανεις κι εσυ αφου ειναι φυσιολογικες και σιγουρα ειναι Θείας επινόησης!

Υποκρισια ειναι να βλεπεις μια παρεα χριστιανων να μαλωνει και να διωχνει καποιον με πολλη....αγαπη και μετα να συνεχιζει την κουβεντουλα κανονικα με πλειστες αναφορες στο Χριστο και στην αγαπη, συμφιλιωση, αλληλοσυγχωρεση κτλ ξεχνωντας ομως να φωναξει πισω το φιλο που εβλεπαν καθε μερα και τους ελεγε μια καλημερα!

Υποκρισια ειναι να επιστρεφει ο φιλος και να σπευδουμε να τον καλωσορισουμε σα να τον περιμεναμε πως και πως ενω τον ειχαμε ηδη ξεχασει.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 7181
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 04, 2009 4:57 am
Τοποθεσία: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Re: Ο Υποκριτικός μας Εαυτός.....

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Ωραία τα λες Ψυχούλα..

Για να το συνοψίσω:

Υποκρισία κοντολογίς είναι, άλλα να λες κι' άλλα να κάνεις, βαυκαλιζόμενος ότι τελικά μπορεί και να μην ισχύει αυτό.....
Και κατηγορώντας όλους τους άλλους που κάνουν το ίδιο με σένα, αλλά αυτοί δεν είναι εσύ, επομένως γι' αυτούς το συμπέρασμα βγαίνει ευκολότερα και άκοπα.....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 764
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 20, 2008 12:00 pm
Τοποθεσία: Aπο Αθήνα αλλα τώρα Ζάκυνθο
Επικοινωνία:

Re: Ο Υποκριτικός μας Εαυτός.....

Δημοσίευση από LOCKHEART »

"Yποκρισία ειναι να μιλάς για Χριστό και να έχεις τον διάβολο στην καρδιά σου"
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3520
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 11, 2008 6:34 am
Τοποθεσία: Ελπίδα-Αθήνα

Re: Ο Υποκριτικός μας Εαυτός.....

Δημοσίευση από eleimon »

ψυχουλα έγραψε: Υποκρισία είναι να εισαι στην εκκλησια την Κυριακή και να κατηγορείς τη κοπελια με το καυτο μινι που στεκεται μπροστα σου ενω κι εσυ θα το φοραγες αν δεν ειχες τοσο χοντρα ποδια, αν δεν ειχες ζηλιαρη συζυγο, αν δεν ειχες αυστηρο πατερα, αν, αν, αν.

Υποκρισια ειναι να εισαι στην εκκλησια και να τσαντιζεσαι με αυτον που εχει ανοιχτο το κινητο, με τις γιαγιαδες που μπαινουν απο τα δεξια για να παρουν αντιδωρο, με τις ημιγυμνες τσουλες που τολμησαν να μπουν ετσι μεσα, με τους νεωκορους που πετανε τα κερακια που μολις αναψες, με τα κακομαθημενα παιδια που τσιριζουν και δεν τσαντιζεσαι με τον εαυτο σου που ασχοληθηκε με ολα αυτα τα αλλα και βρηκε εκατο λογους για να μη προσευχηθεί!!!

Υποκρισία είναι να αναφερεσαι εκατο φορες τη μερα στο Χριστο και μαλιστα συζητωντας τι κακο εφεραν αυτοι οι τιποτενιοι λαθρομεταναστες στη χωρα σου.

Υποκρισια ειναι να ειναι γεματο το σπιτι σου εικονες αγιων και καντηλια και λιβανια και μαλιστα γυρω απο το καθιστικο οπου "θαβεις" ολο τον κοσμο και ιδιαιτερα αυτους με τους οποιους καθοσουν χθες και εθαβες αυτους που φιλοξενεις σημερα με τους οποιους θαβεις αυτους που θα φιλοξενησεις αυριο!!!

Υποκρισια ειναι ενω σκανδαλιζεται η δικη σου σεμνοτυφια να ισχυριζεσαι οτι σκανδαλιζονται αλλοι και για αυτο φωναζεις!

Υποκρισια ειναι να στεκεσαι εμπρος στον ιερεα με το συζυγο σου για να σας βαλει τα στεφανα και να σκεφτεσαι αν θα βγειτε ωραιοι στις φωτογραφιες.

Υποκρισια ειναι να βριζεις το Χριστο απο το πρωι ως το βραδυ ως γνησιος, περηφανος αθεος, αλλα να προτεινεις στο φιλο σου να βαφτισεις το παιδι του!

Υποκρισια ειναι να σκανδαλιζεσαι απο λεξεις και οχι απο συμπεριφορες.

Υποκρισια ειναι να φορας μια φουστα μεχρι τον αστραγαλο και μια μαντηλα μεχρι τη μεση στραβοκοιτωντας οσες φορανε παντελονια, αλλα να εχεις βαψει απο κατω τα μαλλια σου παρδαλα και να φορας προστυχα εσωρουχα.

Υποκρισια ειναι να εισαι γεματος παθη αλλα οταν γινει αναφορα σε καποιο να κλεινεις τα αυτια σου θυμωμενος σα να μη το χεις ξανακουσει και να κανεις τους αλλους που τα εχουν κι αυτοι να νιωθουν οτι ειναι μοναδικες περιπτωσεις ασύλληπτης βρωμιας σε αυτη την πλάση!

Υποκρισια ειναι να λες οτι νηστευεις κρεας και λαδι αλλα να τρως τον αγλεορα απο θαλασσινα και να ψαχνεις για σουπερ νηστισιμες συνταγες και να καταληγεις πιο τετραπαχη απο πριν!

Υποκρισια ειναι να λες την ευχη νυχθημερον αλλα να ριχνεις φαρμακερες ματιες στη στριπτιτζου που μενει στο διπλανο διαμερισμα.

Υποκρισια ειναι να μιλας για αγαπη ενω εχεις πλακωθει με ολο σου το σοι ή τους φιλους που δεν ηταν αρκετα χριστιανοι για σενα και να γυρνας αλλου το κεφαλι οταν τους συναντησεις τυχαια!

Υποκρισια ειναι να παιρνεις 1000 και να δινεις 1 ενω η φιλη σου παιρνει 3 και δινει 1.

Υποκρισια ειναι να μαζευεις σπιτια και αυτοκινητα και θησαυρους επι γης και μετα να ψαχνεις μανιωδως μηπως καποιος αγιος ειπε κατι που να σε δικαιολογει, ενα αγιο...."παραθυρακι" στο Θείο Νόμο!!

Υποκρισια ειναι να μην αντεχεις περιγραφες φυσιολογικων λειτουργιων του ανθρωπινου σωματος που παρεπιμπτοντως σιγουρα τις κανεις κι εσυ αφου ειναι φυσιολογικες και σιγουρα ειναι Θείας επινόησης!

Υποκρισια ειναι να βλεπεις μια παρεα χριστιανων να μαλωνει και να διωχνει καποιον με πολλη....αγαπη και μετα να συνεχιζει την κουβεντουλα κανονικα με πλειστες αναφορες στο Χριστο και στην αγαπη, συμφιλιωση, αλληλοσυγχωρεση κτλ ξεχνωντας ομως να φωναξει πισω το φιλο που εβλεπαν καθε μερα και τους ελεγε μια καλημερα!

Υποκρισια ειναι να επιστρεφει ο φιλος και να σπευδουμε να τον καλωσορισουμε σα να τον περιμεναμε πως και πως ενω τον ειχαμε ηδη ξεχασει.
EΥΓΕ!!!!!!!!!......ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ....
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3520
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 11, 2008 6:34 am
Τοποθεσία: Ελπίδα-Αθήνα

Re: Ο Υποκριτικός μας Εαυτός.....

Δημοσίευση από eleimon »

Υποκρισια ειναι να ειναι γεματο το σπιτι σου εικονες αγιων και καντηλια και λιβανια και μαλιστα γυρω απο το καθιστικο οπου "θαβεις" ολο τον κοσμο και ιδιαιτερα αυτους με τους οποιους καθοσουν χθες και εθαβες αυτους που φιλοξενεις σημερα με τους οποιους θαβεις αυτους που θα φιλοξενησεις αυριο!!!


Υποκρισια ειναι να σκανδαλιζεσαι απο λεξεις και οχι απο συμπεριφορες.

Υποκρισια ειναι να φορας μια φουστα μεχρι τον αστραγαλο και μια μαντηλα μεχρι τη μεση στραβοκοιτωντας οσες φορανε παντελονια.


:45 :45 :45 :45 :45 :45 :45 :45 κατι μου θυμιζουν,κατι μου θυμιζουν........να ζητησω τη βοηθεια του κοινου?.....η οχι??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5841
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 05, 2009 5:46 pm

Re: Ο Υποκριτικός μας Εαυτός.....

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Η υποκρισια φερνει ψευτοταπεινωση


Μάθε στην καρδιά σου να εφαρμόζη αυτά που διδά­σκει η γλώσσα σου (Αββάς Ποιμήν).
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”