Σελίδα 4 από 8

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 18, 2008 9:09 pm
από alithis
oχι.το ηλιελαιο δεν ειναι νηστισημο.κανενα -ελαιο δεν ειναι νηστισημο.ουτε το ταχινελαιο,ουτε το φυστικελαιο..κανενα..αυτα γνωριζω προσωπικως!

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 21, 2008 3:41 pm
από geonutr
Μελιτζάνες με πλιγούρι




Υλικά ( για 4-5 μερίδες)
• 1 κιλό μελιτζάνες
• 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
• 50 γραμμ. μαϊντανό
• 100 γραμμ. ελαιόλαδο (περίπου δύο κουταλιές για κάθε μερίδα)
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 3 σκελίδες σκόρδο
• Αλάτι, πιπέρι
• 1 κουταλιά ωμό πλιγούρι για κάθε μερίδα



Τρόπος παρασκευής:

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και αφού τις κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια, τις αλατίζουμε. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες τις οποίες έχουμε κάνει χυμό ή τις έχουμε τρίψει. Κατόπιν προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μας και στο τέλος τις μελιτζάνες και το πλιγούρι. Βράζουμε τις μελιτζάνες και, δέκα λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό, προσθέτουμε το λάδι.
Αν θέλετε μπορείτε να αποφύγετε το λάδι

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 21, 2008 3:42 pm
από geonutr
Αγκινάρες γεμιστές




Υλικά για 4 άτομα:

- 8 αγκινάρες
- 200 γρ μανιτάρια
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ντομάτα
- 120 γρ φυτικό τυρί
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 20 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- πιπέρι


Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τις αγκινάρες. Κόβετε το κοτσάνι, βγάζετε τα πράσινα φύλλα ένα-ένα, κόβετε τις καρδιές στη μέση, αφαιρείτε το χνούδι και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο έχετε λαδώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μανιτάρια, την ντομάτα και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και μοιράζετε το μείγμα στις αγκινάρες. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και φρυγανιά τριμμένη, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε τις αγκινάρες στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγάλετε το φαγητό από το φούρνο ρίχνετε το τυρί και σερβίρετε.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 21, 2008 3:44 pm
από geonutr
έχω άπειρες συνταγές λόγω της δουλείας μου... ότι θέλετε ζητήστε το, μπορεί να έχω κάτι.. :lol:

Re: Περι συνταγες νηστειας

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 22, 2008 2:27 am
από preloude
Dreamlander έγραψε:Αγαπητοί αδελφοί, εδώ και λίγες μερές προσπαθώ να βρώ στο διαδύκτιο συνταγές για την νηστεία χωρίς λάδι χωρίς ομως αποτέλεσμα.
Γνωρίζει κανείς να ενημερώσει;

Ευχαριστώ
pατατες ψητες στο φουρνο
περνουμε την πατατα την πλενουμε καλα καλα την σκουπιζουμε και την βαζουμε στο φουρνο στους 250 για 3/4 1ωρα περιπου. τελος προσθετουμε αλατι η και πιπερι και ειναι ετοιμο. σερβιρετε με ελιες και ντοματα.
σημ. προτου το φαμε περιμενουμε 3/4 να κρυωσει.τρωγεται και με την φλουδα.

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 22, 2008 8:03 am
από agiografoc
geonutr έγραψε:έχω άπειρες συνταγές λόγω της δουλείας μου... ότι θέλετε ζητήστε το, μπορεί να έχω κάτι.. :lol:
ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΩ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΩ

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 22, 2008 2:44 pm
από Melpomeni
geonutr έγραψε:έχω άπειρες συνταγές λόγω της δουλείας μου... ότι θέλετε ζητήστε το, μπορεί να έχω κάτι.. :lol:
Καμμια συνταγη με χταποδακι Γιωργο? Συμβουλεψε επισης πως να κανουμε το χταποδακι οσο το δυνατον πιο μαλακο ,να μην γινεται σαν λαστιχο ροδας...

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 22, 2008 3:06 pm
από PRETORIAN
Melpomeni έγραψε:
geonutr έγραψε:έχω άπειρες συνταγές λόγω της δουλείας μου... ότι θέλετε ζητήστε το, μπορεί να έχω κάτι.. :lol:
Καμμια συνταγη με χταποδακι Γιωργο? Συμβουλεψε επισης πως να κανουμε το χταποδακι οσο το δυνατον πιο μαλακο ,να μην γινεται σαν λαστιχο ροδας...
ΑΝΟΡΕΞΙΕΣ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ? ΑΝΟΡΕΞΙΕΣ?

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 22, 2008 3:32 pm
από georgeg
Χταποδακι??? Οριστε...

1)ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

2 πλοκάμια ανά άτομο ψημένα στη σχάρα με λίγο λάδι
λίγο ξίδι μπαλσάμικο
½ κιλό τριμμένη κολοκύθα
3 κρεμμύδια τριμμένα
λάδι
αλάτι & πιπέρι
ζάχαρη
λιαστές ντομάτες για γαρνίτουρα

Φτιάχνουμε τον πουρέ: Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την κολοκύθα στο λάδι για αρκετή ώρα, μέχρι να λιώσει η κολοκύθα και δέσουν καλά. Καρικεύουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Αφού ψήσουμε το χταπόδι είτε στη σχάρα είτε στο γκριλ του φούρνου, το τοποθετούμε στο πιάτο και το ραντίζουμε με λίγο μπαλσάμικο. Δίπλα τοποθετούμε τον πουρέ, ραντισμένο με λίγο λάδι. Γαρνίρουμε με τις ντομάτες, τις οποίες έχουμε μουλιάσει και στραγγίξει για να μαλακώσουν.

Στελνω αρθρο για συνταγες με θαλασσινα...

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 22, 2008 3:35 pm
από georgeg
ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΛΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΡΟ...ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΚΟΚΚΟΥΣ ΠΙΠΕΡΙΟΥ,ΛΙΓΟ ΞΥΔΙ,ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ..ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΡΑΣΤΟ ΦΥΣΙΚΑ,ΑΛΛΙΩΣ ΡΙΞΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΑΑΑ!!!!! :D :D :D :D :D :wink: