Δωρεάν ακτινοθεραπεία

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 2941
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 07, 2008 5:00 am

Δωρεάν ακτινοθεραπεία

Δημοσίευση από panosgreece »

Δωρεάν ακτινοθεραπεία από το «Υγεία»
σε παιδιά με καρκίνο
23 Δεκεμβρίου 2008, 16:13
Της Παναγιώτας Καρλατήρα


Προσπελάστηκαν τα εμπόδια σε ό,τι αφορά την ακτινοθεραπεία παιδιών που πάσχουν από καρκίνο χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Οπως ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Παιδιών με καρκίνο «ΦΛΟΓΑ», κυρία Μαρία Τρυφωνίδου: «Το νοσοκομείο “Υγεία” προσφέρεται να παρέχει δωρεάν ακτινοθεραπεία σε παιδιά με νεοπλασία. Οι θεραπείες των παιδιών θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του θεραπευτηρίου, το οποίο διαθέτει τρεις γραμμικούς επιταχυντές τελευταίας γενιάς. Επιπλέον, σε παιδιά που το έχουν ανάγκη, το “Υγεία” θα παρέχει δωρεάν θεραπεία με χρήση του προηγμένου ακτινοχειρουργικού εξοπλισμού γ-knife».

Με τον διαγωνισμό για την προμήθεια του ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος να έχει κολλήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα γρανάζια της… αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας και το υπουργείο Υγείας να κάνει αγώνα δρόμου τους τελευταίους τρεις μήνες για να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες απόκτησης του αναγκαίου εξοπλισμού, η προσφορά του θεραπευτηρίου «Υγεία» ήταν «χριστουγεννιάτικο δώρο» για τις οικογένειες των μικρών ασθενών.

Μέχρι σήμερα τα πάσχοντα παιδιά αναγκάζονταν να κάνουν ακτινοθεραπεία σε μηχανήματα ενηλίκων, τα οποία όπως -ακριβώς υποδηλώνει η ονομασία- προορίζονται για τη θεραπεία ενηλίκων και όχι παιδιών. Εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας είχαν τονίσει επανειλημμένως ότι η ακτινοθεραπεία σε μηχανήματα ενηλίκων προκαλεί σοβαρές παρενέργειες -μείωση της διανοητικής ανάπτυξης, αλλαγές στη φυσική εμφάνιση, δυσλειτουργίες που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής- αλλά κυρίως κίνδυνο ανάπτυξης δεύτερης κακοήθειας.

Πλέον, η ακτινοθεραπεία των παιδιών θα γίνεται στο «Υγεία». Μάλιστα, η διοίκηση του θεραπευτηρίου υπογράμμισε ότι η προσφορά είναι ανοιχτή, δηλαδή για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την έναρξη της λειτουργίας του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» - εκτιμάται ότι και με την επίσπευση των διαδικασιών αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στο μεταξύ, οι γιατροί των τριών ογκολογικών τμημάτων των νοσοκομείων Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» θα αξιολογούν τις θεραπευτικές ανάγκες των μικρών ασθενών και σε συνεργασία με τον σύλλογο «ΦΛΟΓΑ» θα φροντίζουν για τη μετάβαση των παιδιών στο θεραπευτήριο ώστε να υποβάλλονται άμεσα στην αναγκαία ακτινοθεραπεία.
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 2941
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 07, 2008 5:00 am

Re: Δωρεάν ακτινοθεραπεία

Δημοσίευση από panosgreece »

Εικόνα
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”