Καλλωπισμός

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 25048
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: Καλλωπισμός

Δημοσίευση από aposal »

Ο καλωπισμός, έχω την εντύπωση, δεν γίνεται για να γίνουν πιο όμορφοι οι καλωπισμένοι, αλλά πιο ελκτικοί. Για να τραβάνε τα βλέμματα επάνω τους και να ικανοποιείται (και να αυξάνεται) ο εγωισμός τους.
Εξ άλλου η μεγαλύτερη ύβρις για κάποιον είναι να του πούμε ότι "δεν έχει πέραση"! Ζούμε σε μια άκρως εγωιστική εποχή, γι' αυτό και τόσο μίζερη σε συναισθήματα αγάπης, γι' αυτό και τόσο αγχωτική και ανήσυχη!
Εφόσον η ερωτική (δηλαδή προκλητική) εμφάνιση έχει γίνει ΤΟ ιδανικό, είναι περιττό να συζητάμε το γιατί καλωπιζόμαστε. Και είναι τόσο ισχυρό αυτό το ιδανικό, που όσοι δεν διαθέτουν τέτοια εμφάνιση, ή τρέχουν σε γιατρούς και αισθητικούς να την αποκτήσουν, ή φτάνουν στα πρόθυρα της κατάθλιψης.
Εκτός κι αν έχουν τον Χριστό μέσα τους, που τους βοηθάει σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές (όπως πάντα άλλωστε)...
Δόξα σοι ο Θεός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
xenia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 555
Εγγραφή: Παρ Μάιος 11, 2007 5:00 am

Re: Καλλωπισμός

Δημοσίευση από xenia »

aposal έγραψε:Ο καλωπισμός, έχω την εντύπωση, δεν γίνεται για να γίνουν πιο όμορφοι οι καλωπισμένοι, αλλά πιο ελκτικοί. Για να τραβάνε τα βλέμματα επάνω τους και να ικανοποιείται (και να αυξάνεται) ο εγωισμός τους.
Nα σου πω, νομίζω ότι οι γυναίκες τουλάχιστον, θέλουν να περιποιούνται τον εαυτό τους για να νιώθουν εκείνες πιο όμορφα! Για τον εαυτό τους δηλαδή, όχι για τους άλλους. Το λέω για το έχω αρκούσει από αρκετές.
Αυτό συνήθως αφορά τις αδέσμευτες.. Οι δεσμευμένες νομίζω το κάνουν και για τους συζύγους τους κατά ένα μεγάλο μέρος, είτε για να του δείξουν πόσο τις ενδιαφέρει η προσοχή του, είτε για να το παίξουν ανώτερες πολλές φορές (κακώς!)
Γενικά όμως οι γυναίκες είμαστε περίεργα πλάσματα και ποτέ κανείς δεν ξέρει γιατί μια γυναίκα φέρεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ούτε και η ίδια το ξέρει κάποτε.
Όπως πολύ ωραία διάβασα κάπου,
οι άντρες ποτέ δε θα μπορέσουν να καταλάβουν πως σκέφτονται οι γυναίκες,
οι γυναίκες ποτέ δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν πως σκέφτονται οι άντρες
και αυτό είναι κάτι που και οι δύο πλευρές δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν ποτέ!
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 764
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 20, 2008 12:00 pm
Τοποθεσία: Aπο Αθήνα αλλα τώρα Ζάκυνθο
Επικοινωνία:

Re: Καλλωπισμός

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Καλησπέρα και απο μένα ,

Δεν θεωρώ οτι το ωραίο ειναι κατακριτέο αρκεί να μην ταυτίζεσαι και να μην δίνεις σημασία σε αυτό.

Θα πω ένα παράδειγμα : Έχω μια φίλη που δεν φάβεται και συνέχεια το παίζει οτι ειναι ταπείνή και ότι αυτή θα σωθεί ενώ οι άλλη όχι αυτό δεν ειναι εγωισμός ; όπως και μια άλλη κοπέλα που γνωρίζω που βάφεται βγαίνει γλεντάει και όμως έχει πολύ ταπεινή ψυχή και δεν ταυτίζεται με αυτό.

Μην ξεχνάμε τι λένε οι γραφές μπορεί ένας πλούσιος να είναι φτωχός στα μάτια του θεού και ο έχων μια δραχμή φαίνεται πλούσιος.

Το θεμα ειναι να ΕΙΣΑΙ και να ΖΕΙΣ μεσα στην κοινωνία ΑΛΛΑ στην ουσία να μην φαίνεσαι..

ΠΑΡΑΒΟΛΗ απο ΓΕΡΟΝΤΙΚΟ:
Ενας γέροντας ασκητής ενώ έκανε μεγάλει νηστείς φιλοξενήθηκε σε σκήτη άλλου γέροντα οποίος τον κέρασε γλυκό τότε ο γέροντας το έφαγε παρόλο που έκανε νηστεία για να τιμήσει την φιλοξενεία αλλα και για να μην φανεί ότι και καλά ειναι αυτός που ειναι ο ταπεινός και το δείχνει.

Ο Ιησους είπε οτι δεν χρειάζεται δείχνουμε πράγματα και κατάστασεις και να το παίζουμε κάποιοι όπως και για την πρόσευχη που λεει σε καποιο σημείο να προσεύχεσαι μόνος σου ταπεινά, το να γονατίζεις σε εκκλησία και να ουρλιάζεις και να λές οτι αγαπας ποιο πολύ το θεο απο τους αλλους δεν σε κάνει ταπεινο.
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”