Γάμος αλλοθρήσκων

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
g_aggelos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1474
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 24, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: Άγγελος @ Αθήνα
Επικοινωνία:

Γάμος αλλοθρήσκων

Δημοσίευση από g_aggelos »

Πάτερ, σας αντιγράφω ένα μήνυμα από άλλο φορουμ, που πιστέυω ότι χρίζει βοηθείας :


Το προβλημα που αναφερω, εχει ειδη συζητηθει στο φορουμ, αλλα θα ηθελα και καποιες αλλες συμβουλες, και για αυτο τον λογο το γραφω παλι εδω, λιγο αναλυτικα για να καταλαβετε το προβλημα.

Μια πολυ φιλη μου επισης συγκενικο προσωπο μεγαλωμενη στη γερμανια, γνωρισε πριν αρκετα χρονια εναν αραβα (μουσουλμανο).Τα φτιαξανε, παντρευτηκανε σε σχετικα μικρη ηλικια (22 αυτη, 27 αυτος, χωρις δουλεια φοιτητες ακομη). Εκεινο το διαστημα η φιλη μου ειχε αρκετα προβληματα με την οικογενεια της, χωρισανε οι δικοι της, ο πατερας της εφυγε για ελλαδα και εμεινε μονο με την μητερα της (θεια μου) στη γερμανιακαι. Δεν ξερω πως την καταφερανε παιδια και εγινε μουσουλμανα, νηστευε, προσευχοτανε οπως αυτοι, δεν επινε, δεν ετρωγε κρεας χοιρινο κτλ.( και εμενα με εκανε περα για καμποσο καιρο ( 3 χρονια ).

Τελως παντων εγω τα ξαναβρηκα με την κοπελια η οποια ειδε οτι εκανε λαθος σε οτι αφορα το θεμα της θρησκειας, θελει να του το πει, φοβαται. Μεχρι και παιδια δεν εχει κανει για αυτο και μονο τον λογο (ειναι 33 τωρα) αυτος παραξενευεται γιατι, και ειναι απλεπισμενη και δεν ξερει τι να κανει.

Το παιδι αυτο ο αραβας ειναι πραγματικα καλο ατομο, τον εχω γνωρισει, ουτε την απαταει, δεν της ειπε ασχημο λογο ουτε σηκωσε χερι να τη χτυπησει, τα εχει ολα οτι θελει. Οτι αφορα το θεμα της θρησκειας ομως δεν σηκωνει κουβεντα.

Η μητερα της, της λεει που θα βρεις καλυτερο,κρατησε τον, στις θρησκειες θα κολησουμε, πρωτα σου αρεσε και τετοια. Εγω δεν ξερω πως να την βοηθησω, τι να πω, σηκω φυγε, τοσα χρονια ειναι μαζι.
Αυτη παλι, οπως μου λεει αισθανεται να κοροιδευει τον εαυτο της, τον θεο, τον ανδρα της, ειναι πλεον χριστιανη παλι, αλλα κρυφα

Πως μπορω να τη βοηθησω, ξαδερφη μου ειναι την ποναω, μαζι μεγαλωσαμε εδω και για αυτο ενδιαφερομαι για την κατασταση της, γιατι θα παθει και τιποτα στο τελος. Ασε που τωρα ειναι και το ραμαζανι, φευγει αυτος για δουλεια και αυτη τρωει κρυφα...
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 545
Εγγραφή: Δευ Μαρ 27, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: p.Antonios @otenet.gr
Επικοινωνία:

Το πρόβλημα είναι πράγματι πολύ σοβαρό.

Δημοσίευση από pAntonios »

Το πρόβλημα είναι πράγματι πολύ σοβαρό και περίπλοκο.
(γι αυτό και απαντώ σε μια σύντομη παρουσία μου στη Θεσσαλονίκη)

Εκείνο που της χρειάζεται είναι κατ αρχήν να βρει έναν καλό και διακριτικό πνευματικό να εμπιστευτεί και να κάνει μια καλή εξομολόγηση.
Αυτό θα τη φωτίσει για τα παραπέρα.

Εκείνο που έχω να επισημάνω είναι ότι:

1) Γάμος χριστιανικός δεν υπάρχει (=δεν υφίσταται) με αλλόθρησκο!

2) Αυτή η ίδια με όσα έχει κάνει, ουσιαστικά αλλαξοπίστησε και δεν μπορεί να συμμετάσχει σε κανένα μυστήριο της Εκκλησίας αν δεν μετανοήσει ειλικρινά, εξομολογηθεί και δεχτεί ξανά το μυστήριο του Χρίσματος.

Από εκεί και μετά ας προσευχηθούμε όλοι γι αυτή την ταλαίπωρη ψυχή, το αξίζει...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pAntonios την Σάβ Σεπ 23, 2006 8:20 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
ix8ys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: Τρί Μάιος 30, 2006 5:00 am

Re: Το πρόβλημα είναι πράγματι πολύ σοβαρό.

Δημοσίευση από ix8ys »

pAntonios έγραψε:1) Γάμος χριστιανικός δεν υπάρχει (=δεν υφίσταται) με αλλόθρησκο!
Πάτερ, καλησπέρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η θέση της εκκλησίας για τον γάμο μεταξύ ορθόδοξων και καθολικών.

Υ.Γ. Και κάτι ακόμα. Οι καθολικοί είναι αιρετικοί ή σχισματικοί;
peace
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Τρί Αύγ 08, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: ΣΑΛΟΝΙΚΑ

Δημοσίευση από peace »

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ, ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ. Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ. ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ. ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΤΙΖΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΜΑΤΖΟΥΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΓΟ, ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΟΣ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΒΙΑΙΟΣ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΩΡΑΙΑ ΚΥΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ!!! ΟΙ ΠΑΛΙΟΓΕΡΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΑΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΝΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΔΕΡ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΜΟΥ, ΑΛΛΗ ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ. ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ. ΕΓΩ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ. ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΤΟ ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ. ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ. Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ. ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΘΕΟΣ. ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕ΄<<ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ, ΣΑΣ ΔΕΣΑΝΕ ΚΟΜΠΟΥΣ ΔΙΑΑΖΟΝΤΑΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ, ΣΑΣ ΛΕΡΩΣΑΝ>> ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΩ, ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!! ΕΧΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΕΥΧΕΣ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ, Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΑΡΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΝΗΣΤΕΥΕΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΟΛΙΣ ΣΗΚΩΘΕΙ, ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΟΛΙΣ ΣΧΟΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ, ΤΡΑΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ. ΝΟΜΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΑΥΤΟΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 1 ΜΗΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΓΑΜΟ. Ο ΙΕΡΕΑΣ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ<<ΠΑΙΔΙ Μ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ>> ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΡΑΒΑ ΓΑΜΠΡΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ
Τι εχ' τα έρμα και ψωφούν!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”