Ποια είναι η μία και μοναδική αλήθεια ;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
God_Send
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Ποια είναι η μία και μοναδική αλήθεια ;

Δημοσίευση από God_Send »

Εχετε σκεφτει πως η αληθεια...μιλαμε για την μια και μοναδικη αληθεια, δηλαδη για το τι σημαινει τελικα Θεος και τι αφορουν τα κειμενα της παλαιας και καινης διαθηκης ? Μηπως η αληθεια δεν κρυβεται αποκλειστικα και μονο στην θρησκεια αλλα και αλλου?

Δεν θελω να φανω αιρετικος αλλα εχω δει αναγεννησιακους πινακες που απεικονιζουν παραστασεις απο την θρησκεια βαζωντας συχνα και σφαιρικα αντικειμενα σαν ιπταμενους δισκους και ανθρωπους που τα παρατηρουν. Τοτε δεν υπηρχε καν η εννοια Α.Τ.Ι.Α. Αρα γιατι εχει γινει αυτο ? Και γνωριζω οτι ειδικα στην παλαια διαθηκη, υπαρχουν κειμενα τα οποια φαινεται να παραπεμπουν σε κατι τετοιο.

Παιδια μπερδευομαι και αν υπαρχει καποιος κληρικος που μπορει να δωσει μια εξηγηση ας το κανει. Αραγε θα μαθουμε ποτε ποια ειναι αυτη η μια και μοναδικη αληθεια. Και ας μην μου απαντησετε με τον κλασσικο τροπο που περιμενω. Θελω ειλικρινα να σκεφτουμε καπως πιο ρεαλιστικα. Γιατι μερικες φορες δεν μπορω να κατανοησω απλα οτι ο Θεος ειναι το Α και το Ω, γιατι ειλικρινα ειναι κατι πολυ μεγαλο για να το χωνεψω. Δεν μπορω να το δεχτω απλα και μονο επειδη ειναι τοσο πολυπλοκο που πλεον αποτελει κανονα οπως στα μαθηματικα...

(Θεωρειστε με σαν εναν ανθρωπο που ξεχναει για λιγο οτι ανηκει σε μια θρησκεια και απλα φιλοσοφει! Το θεωρω ακρως ανθρωπινο!)

:( :?: :roll: :!: :?
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 14, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: Ηλίας @ Θεσσαλονίκη

Re: Ποια ειναι η μια και μοναδικη αληθεια ?

Δημοσίευση από stratos »

God_Send έγραψε:Και ας μην μου απαντησετε με τον κλασσικο τροπο που περιμενω. Θελω ειλικρινα να σκεφτουμε καπως πιο ρεαλιστικα. Γιατι μερικες φορες δεν μπορω να κατανοησω απλα οτι ο Θεος ειναι το Α και το Ω, γιατι ειλικρινα ειναι κατι πολυ μεγαλο για να το χωνεψω. Δεν μπορω να το δεχτω απλα και μονο επειδη ειναι τοσο πολυπλοκο που πλεον αποτελει κανονα οπως στα μαθηματικα...

:( :?: :roll: :!: :?
Γιατί δεν ρωτας τον ιδιο τον Θεο να σού πει;
Αυτό εκανα και εγω και πολλοι αλλοι που καποτε ειμασταν στη φαση της απιστιας
Δεν υπαρχει καποιος καλυτερος να σου απαντησει
Αλλα προσοχη !!
Η ερωτηση να γινει με ειλικρινεια
Οχι απο απλη περιεργεια η παιχνιδι
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”