Κίνα

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
garoufalakis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 22, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: gloucester
Επικοινωνία:

Κίνα

Δημοσίευση από garoufalakis »

:D EIDA STO FLAS INTERNET OTI TO PORTRETO TOU MAO PIRE FOTIA MONO TOU TO PISTEBETE KAI TO IDAN POLLI AYTO 8O 8O
elpis o theos
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1086
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 17, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από Evi_J »

Αν αντί για το πορτραίτο το Μάο μετατρεπόταν το θέμα στο Άγιο Φως και εμφανίζονταν οι γνωστοί αρχαιολάτρες/ειδωλολάτρες/σχετικοί και έλεγαν τα δικά τους "ότι το Άγιο Φως είναι ψέμα" κ.τ.λ γιατί και εγώ τώρα να μην πω το ίδιο; Έτσι από αντιδραση για να δουν την γλύκα;

Ας μην είμαστε έτσι ξεροί όμως. Ας προσπαθήσουμε να το κατανοήσουμε:
1) Ποιος απαγορεύει την κρυφή τοποθέτηση κάποιου καυστικού υλικού υγρού πάνω στο κάδρο και εν συνεχεία κάποιο μεθοδευμένο τρόπο ανάφλεξης του υγρού αυτού από μακρυά για να μοιάζει με θαύμα;

2) Γιατί απαγορεύεται ο Θεός να αποφάσισε να το κάψει; Έτσι απλά για να δείξει την ανωτερότητα Του;

Εδώ όμως πρέπει να γίνει μια επεξήγηση για να κατανοήσει καλύτερα ο έλληνας τι σημαίνει αυτό ως σύμβολο -η ανωτερότητα, η δύναμη- για τους κινέζους. Η επεξήγηση αυτή -προσθέτοντας και λίγες δικές μου γνώσεις για να βγει καλύτερα το νόημα- μου έρχεται στο μυαλό από την εκπομπή "Όπου Γης" της ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (καθημερινά [εκτός Σαβ/Κυρ] στις 12:00 τα μεσάνυχτα) που παίχτηκε κανένα 3μηνο πριν. Σε εκείνην την εκπομπή διάβαζαν το γράμμα κάποιου που είχε ζήσει ή ζει ακόμα στην Κίνα και αφηγόταν τις διαφορές των πολιτισμών. Διάβαζε λοιπόν ο Λυκούργος δυνατά το γράμμα για μας τους ακροατές το οποίο γράμμα έλεγε τα εξής:

Αυτός ο κύριος είχε πάει στην Κίνα για ένα κάποιο τάδε χρονικό διάστημα. Και αν θυμάμαι καλά (γιατί η εκπομπή μιλάει συχνά για την ιεραποστολή) είναι και ιεραπόστολος. Κάποιος πατήρ. Δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του.

Κάποια μέρα αυτός πήγε σε μία -κινεζική φυσικά- κηδεία. Την ώρα που ήταν στο δωμάτιο της κηδείας (συνήθως κάποιο δωμάτιο του σπιτιού) που συγκεντρώνονται οι συγγενείς και φίλοι για να "τον ξενυχτίσουν" όπως θα λέγαμε στην Ελλάδα (αν και το έθιμο είναι κάπως διαφορετικό εκεί) πέφτει το μάτι του σε μια φωτογραφία του πεθαμένου που βάζουν οι άνθρωποι στον τάφο.

Σημ: Ο τάφος στις Ασιατικές χώρες δεν είναι στα νεκροταφεία όπως γίνεται στην Ελλάδα. Αν ο πεθαμένος ζούσε σε πόλη, λόγο έλειψης χώρου αποτεφρώνουν το σώμα και το βάζουν σε ένα κουτάκι το οποίο το βάζουν στον τάφο. "Τάφο" θεωρούν ένα δωμάτιο μέσα στο σπίτι τους (!) μεγάλο περίπου 1χ1 μέτρο που έχει μέσα όλα τα σχετικά με τον νεκρό (λουλούδια, κάδρα και λοιπά)

Εκτός από την φωτογραφία του πεθαμένου βλέπει και μερικές άλλες γνωστών και συγγενών κάτι δηλ που πολύ λογικά θα περίμενε κανείς μέσα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού. Μέσα στις φωτογραφίες όμως ήταν και μια φωτογραφία της..... Μάργκαρετ Θάτσερ!!! 8O 8O

Κουφάθηκε ο άνθρωπος! Σου λέει τι γυρεύει αυτή εδώ; Ρωτάει κάποιον και η απάντηση -η οποία είναι μέρος (αντιπροσωπεύει) την κινέζικη φιλοσοφική νοοτροπία- ήταν ότι "την λατρεύουν επειδή είχε δύναμη"!

Σημ: Οι κινέζοι εκτιμούν τους ανθρώπους με δύναμη. Διαλέγουν αυτόν που θεωρούν ως ποιο δυνατό και και τον λατρεύουν σαν θεό. Ο Μάο (Μάο Τσε Τουνγκ) θαύμαζε και αυτός με την σειρά του αυτόν που θεωρούσε ως ποιο δυνατό, τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας Qin Shi Huang (αυτός που έφτιαξε το Σινικό Τείχος) ο οποίος ήταν ένας πολύ (ΠΟΛΥ!) σκληρός άρχοντας, κάποιος άλλος θα λατρέψει τον Μάο και πάει λέγοντας....

Η απάντηση εξέπληξε αυτόν τον κύριο που διαπίστωσε την πλάνη της κοροϊδίας των ανθρώπων έχοντας ως κριτήριο ένα πράγμα που σήμερα υπάρχει και αύριο όχι. Έγραψε λοιπόν αυτό το γράμμα στην Πειραϊκή εκκλησία, επεξήγησε το όλο γεγονός (καθώς και μερικά άλλα που δεν έχουν άμμεση σχέση τώρα) και έτσι το μάθαμε εμείς.

Μπορούμε λοιπόν εδώ να πιστέψουμε άμα θέλουμε ότι αυτό ήταν ένα σημάδι του Θεού που σήμαινε ότι ακόμα και ο ισχυρός Μάο είναι ανίσχυρος μπροστά Του. Ίσως αν πάει τώρα κάποιος χριστιανός ιεραπόστολος και τους πει την διαφορά μεταξύ της "δύναμης" και της ΔΥΝΑΜΗΣ να καταλάβουν με τα δικά τους μέτρα και να σωθούν στην επόμενη ζωή.

Κανένας εθελοντής;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”