Το πρόβλημα της αλλαγής του ημερολογίου

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Κλειδωμένο

Πως νομίζεται ότι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της αλλαγής του ημερολογίου;

Να επιστρέψει η Εκκλησία της Ελλάδος στο παλιό ημερολόγιο
18
30%
Να γίνει συγχώνευση της Εκκλησίας της Ελλάδος με τις αντίστοιχες του παλιού ημερολογίου
4
7%
Να δημιουργηθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος ειδικό καθεστώς για τους οπαδούς του παλιού ημερολογίου άμοιο με του Αγίου Όρους
18
30%
Να επριστρέψουν οι οπαδοί του παλιού ημερολογίου στην Εκκλησία της Ελλάδος άνευ όρων
17
28%
Άλλο (διευκρινήστε παρακάτω)
4
7%
 
Σύνολο ψήφων: 61

charis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 55
Εγγραφή: Δευ Φεβ 06, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Κυπρος

Δημοσίευση από charis »

Aγαπητε patient κ.λ. αναφερεστε συχνα για τον οικουμενισμο για παπισμο για το μεταξακη κ.τ.λ.εχω φιλους παλαιοημερολογιτες τους πρωτους μοναχους στο Αγιο Ορος που συναντησαν ηταν ζηλωτες παλαιοημερολογιτες και ετσι εψαξα το θεμα σφαιρικα και απο τις διαφορες πλευρες του και κατεληξα.Οπως ειπα εξαλου σε προηγουμενη σελιδα το ημερολογιο δεν εχει βαση χριστιανικη εξαλου και μια απο τις μεγαλυτερες γιορτες τα χριστουγεννα γιορταστηκαν για πρωτη φορα το δεκεμβριο οπου στα πρωτα χριστιανικα χρονια υπηρχε ειδωλολατρικη γιορτη και πολλοι χριστιανοι γινονταν ειδωλολατρες και ετσι γιορταζουμε 25 δεκεμβριου και βαση αυτην την ημερομηνια γιορταζουμε 25 μαρτιου τον ευαγγελισμο (9μηνες πριν)τον αγιο Γεωργιο οταν πεσει μεγαλη εβδομαδα μετακινειτε κ.ο.κ.οι ημερομηνιες εορτασμου πολλες φορες δεν ειναι ακριβως με την πραγματικοτητα αυτο δεν καταργει τον οποιδηποτε εορτασμο.
Οσο αφορα την αλαγη του ημερολογιου απο τον γρηγοριο παπα 1582μ.χ.αυτο δεν το δεκτηκε η επισημη ορθοδοξη εκκλησια και μαλιστα το καταδικασε το 1593 συνοδος στην κωνσταντινουπολη υπο τον Ειρηναιο Β ¨επειδ稴α)αυθαιρετα απο τον παπα β)παραβιαζε την α οικουμενικη συνοδο
γ)προπαγανδα προσιτιλισμου των τουρκων και ορθοδοξων
Ερχομαστε τωρα το 1918 οπυ το ελληνικο κρατος εξεφρασε την επιθυμια μια και αστρολογικα ηταν πιο ορθο να αλλαξει το ημερολογιο πραγμα που η εκκλησια της Ελλαδας αρνηθηκε αφου ηθελε να συννενοηθει με τις αλλες ορθοδοξες εκκλησιες διοτι πιστευε οτι το γρηγοριανο ειχε μειονεκτηματα.
Εγινε πανορθοδοξο συνεδριο 10\05\1923 υπο του πατριαρχη τοτε Μεταξακη ομως διεφωνησαν μαζι του ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗς Αλεξανδρειας ο πατριαρχης αντιοχειας ιεροσολυμων και οχι μονο διοτι ακριβως ο μεταξακης δεν ελαβε καθολου υποψη το πασχαλιο. Διεκοπει λογω τεταμενης ατμοσφαιρας Αποφασισαν ομως να το μελετησουν στην συνεχεια λαμβανοντας υποψη το πασχαλιο.
28/01/1924 μια μικροτερη συνοδος υπο Γρηγοριου Ζ απεφασισθει διορθωση του ημερολογιου χωρις να θιξει το πασχαλιο και αφηνετε στην κριση καθε τοπικης εκκλησιας να αποφασισει δεδομενου οτι το πασχαλιο θα μεινει αμεταβλητο.
Η εκκλησια της Ελλαδας ισως βιαστικα πρωτη απο ολες τις εκκλησιες και κατω απο την πιεση του κρατους αφου ειδη προχωρησε στην αλλαγη θεωρησε ευκαιρια την 25 μαρτιου διοτι εκκλησια και πατριδα ηταν ψιλα ιδανικα και ταυτοσημες εννοιες και για να μην υπαρξει συγχηση και ανωμαλια αλλη γιορτη ηπατριδα το κρατος και αλλη ημερα η εκκλησια αλλη αργια για το κρατος και αλλος εορτασμος για τον ευαγγελισμο κ,τ,λ.
Η αποφαση για αυτην την καινοτομια στην Ελλαδα ηταν ΟΜΟΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ εκανε λογο για διορθωμενο Ιουλιανο αφου 10 μαρτιου προχωρησε σε 23 μαρτιου παραμενωντας αμεταβλητα πασχαλιο και εορτολογιο απλα θα εορταζετε με την νεα ημερομηνια.Λεω διορθωμενο Ιουλιανο γιατι το 325μ.χ. ημερομηνια α οικουμενικης συνοδου η εαρινη ισημερια ηταν 21 Μαρτιου και ειναι καταγραμμενο στα πρακτικα της συνοδου με την διορθωση του 1924 η εαρινη ισημερια ηταν ακριβως 21 μαρτιου οπως ακριβως ηταν το 325μ.χ. ενω με το παλιο ημερολογιο η εαρινη ισημερια ηταν 8 μαρτιου.Στην ουσια η εκκλησια της ελλαδας προχωρησε στην αστρολογικη διορθωση (απο 325 μεχρι 1924 1600χρονια επι 11 λεπτα το χρονο =13 ημερες)του ιουλιανου και οχι συμπορευετε με τον παπα και τον οικουμενισμο αφου οπαπας δεν γιορταζει καθε χρονο πασχα με τους ορθοδοξους γιατι εχει αλλαξει το πασχλιο και αν γιορταζει νεο και παλιο ημερολογιο μαζι το πασχα ειναι οτι η επισημη εκκλησι της ελλαδας σεβαστηκε το πασχαλιο και δεν το καταπατησε οπως παπας και αφου θελετε πατριαρχης τοτε μεταξακης.
Ομωφονα η εκκλησια το δεκτηκε και αυτο δεν ηταν το προβλημα η ημερομηνια αλλα μια μεριδα μικρη που αντεδρασε με πρωτεργατη τον μοναχο ΜΑΤΘΑΙΟ Ο ΟΠΟΙΟς εστελε ταχυδρομικως απο το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ την θεια κοινωνια να κοινωνουν οι αβαπτισθεντες.1924-1934 ολοκληρη 10ετια τελουσαν καπιοι ιερεις μονοι τους ακεφαλοι χωρις επισκοπο και η επισημη εκκλησια τους προτεινε να δημιουργησουν για αυτους μοναστηρι με το παλιο ημερολογιο και να ανηκουν στην επισημη εκκλησια αυτοι ανεδρεασαν τους θεωρουσαν ολους αιρετικους ολοι ειχαν λαθος εκτος απο αυτους τους λιγους και εκει που λιγοστευαν το 1935 δωθηκε σε αυτους χρθση ευκαιρια οπου 3 αρχιεπισκοποι οι οποι στην αρχη ηταν υπερ του νεου ημερολογιοου για διαφορες που ειχαν με τον αρχιεπισκοπο τοτε αθηνων χρυσοστομοπαπαδοπουλο καπιος απο αυτους ανθυποψυφιος σε προηγουμενες αρχιεπισκοπικες εκλογες και με παρεμβαση αλλων πολιτικων υποστηρικτων ενθαρυναν την διαμαχη και εκαναν εκκλησσιαστικο πραξικοπημαΠασχα του 1935 συλλειτουργησαν αυθαιρετα και απεριψαν την αυτοκεφαλη εκκλησια της Ελλαδας και ετσι το σχισμα επισιμοποιηθηκε.Ετσι αυτοι οι τρεις στους οποιους οι παλαοιημερολογιτες βρηκαν στηριγμα και ετσι αφου αποκοπηκαν απο μονοι ντους η επισημη εκκλησια τους αφορισε.ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΕΙΡοτονωντας αρχιμαντριτες Λοσιο,χατζης και Ματθαιο καρπαθιτη Λ.
Τελικα ο Αρχ. ζακυνθου αναγνωρισε το λαθος του συγχωρηθηκε και επεστρεψε στην εδρα του το ιδιο αχιμαντριτης Χατζης και Λ. και αφου βαση του 4ου κανονος βοικουμενικης συνοδου ηταν ακυρη η χειροτονια αποκατασταθηκαν ως αρχιμαντριτες απο την επισημη εκκλησια.
Το 1937 τσακωθηκαν μεταξυ τους και οι 2 που απεμειναν Αρχ.Δημητριαδος και πρωην φλωρινης διεχωρησαν την θεση τους απο τον ματθαιο ο οποιος ηταν πιο σκληροπυρινικος.Σημερα υπαρχουν περιπου 10 παραταξειςμε επισκοπους ακυρους για εμας αφου εχουν αποκοπει απο την επισημη εκκλησια του Χριστου οι χειροτονιες τους ακυρες εχουν αποκοπει απο την Αποστολικη διαδοχη και εχουν τοποθετησει απο μονοι τους εκτος της μιας επισημης καθολικης και αποστολικης εκκλησιας.Γι αυτο δεν συνλειτουργουν μαζι τους ουτε ρωσοι ουτε το αγιο ορος ουτε οι αλλες χωρες που ακολουθουν το εορτολογιο το παλιο για δικους τους λογους (αλλη φορα θα σας πω και την καθε χωρα ξεχωριστα γιατι εμειναν μετο παλιο εορτολογιο)ενω κοινωνουν και συνλειτουργουν με την ελλαδα κυπρο και αλλες που εχουν τι λεγομενο νεο ημερολογιο η διαφορα δεν ειναι η ημερομηνια αλλα ο τροπος που εθεσαν ευατους εκτος εκκλησιας .
και μια λεπτομερια το 1948 ο μοναδικος ηγετης ηταν ο ματθαιος με εδρα του γυναικειο μοναστηρι επισκοπος τοτε αυτοανακυρηχθηκε μονος του αρχιεπισκοπος και πασης ελλαδας που σχετικα με τους κανονες της εκκλησιας ειναι ακυροι α κανονας αγιων αποστολων απαγορευεται ρητα απο ενα μονο επισκοπο η χειροτονια αλλου επισκοπου ετσι βλεπουμε οτι ειναι αντικανονικοι με ακυρες χειροτονιες επομενως ακυρα μυστηρια επομενως αιρετικοι.[/u][/b]
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

Γι αυτο δεν συνλειτουργουν μαζι τους ουτε ρωσοι ουτε το αγιο ορος ουτε οι αλλες χωρες που ακολουθουν το εορτολογιο το παλιο για δικους τους λογους
μια αρχική παρατηρηση:οι Ρωσοι της Διασποράς είχαν μεχρι πρόσφατα κοινωνία με καποιες παρατάξεις των εν Ελλάδι παλαιοημερολογιτών.

επίσης το Πατριαρχειο Ιεροσολύμων δεχόταν ορισμένους ζηλωτές και συλλειτουργουσε μαζί τους(ήμουν παρών σε συλλειτουργο και το γεγονος δεν αμφισβητείται.)

καποια αναλογα εχουν συμβει και με το Πατριαρχειο Σερβιας .

θα υπενθυμισω την συνεχη και επι δεκαετιες προσπάθεια του μακαριστου ηγουμενου της Λογγοβαρδας και οσιου ανδρός π.Φιλοθέου Ζερβακου να επιστρέψει η Ελλάδα στο παλαιο ημερολόγιο...

μάλιστα ο αρχ. Χρυσοστομος του ειχε δωσει σχετικη διαβεβαιωση....

δεν ειναι λοιπόν μαυρο και ασπρο τα πραγματα...

να σας πως και κατι επιπλέον;;;ο παπα Εφραιμ ο Κατουνακιωτης ήταν ζηλωτης και μετεστραφη βλέποντας την Χαρη ως Ηλιο στην κανονική Εκκλησία..ΠΟΤΕ όμως δεν είπε πως οι ζηλωτές δεν έχουν μυστηρια...ΠΟΤΕ!


γι αυτό προσέξτε μηπως το παραπτωμα (βλασφημία κατα του Αγ.Πνευματος) για το οποιο δικαιως μεμφόμεθα ορισμενους φανατικούς εκ των ζηλωτών το διαπράξουμε και εμεις....
<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />
PATIENT
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: Δευ Φεβ 20, 2006 6:00 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PATIENT »

ΠΡΟΣ CHARIS

To αν εξέτασες σφαιρικά το θέμα αγαπητέ είναι προσωπική σου άποψη και τα περί ακυρότητος των μυστηρίων των παλ/τών μπορεί να περνάνε κάπου , δεν ξερω πού , πάντως ακόμη και στους μεγαλύτερους αιρετικούς της Ιστορίας στιε Οικ.Σύνοδους που καταδικάστηκαν , λίγη ώρα προ της καταδίκης τους αποκαλούντο «Σεβασμιώτατοι επίσκοποι».
Αν εσύ είσαι υπεράνω Συνόδων και έβγαλες απόφαση αιρετικής καταδίκης μόνος σου , ο Θεός να σε συγχωρέσει .
Τα έχω γράψει παραπάνω και αν είχες την καλή διάθεση θα έβρισκες τις απαντήσεις σε όλα όσα επαναλαμβάνεις.
Εν συντομία λοιπόν μιας και έκανες τον κοπο να γράψεις όσα έγραψες:
Δεν μας νοιάζει η πραγματική ημερομηνία που έγινε κάποιο γεγονός και ΠΟΤΕ δεν επικαλεστήκαμε τέτοια γελοία δικαιολογία. Εισαι αδιάβαστος στο σημείο αυτό τουλάχιστον.
Την Εκκλησία την ενδιέφερε αφενός να συνεορτάζουν όλοι οι πιστοί Της τις μεγάλες εορτές και αφετέρου να μην έρχεται σε σύγχιση και επιρροή απο την αιρετική προπαγάνδα. Κάτι που το παραδέχτηκες και εσύ μιλώντας για την καταδίκη του νεου ημερολογίου τον16ο αιώνα ( (γ)προπαγανδα προσηλυτισμου των τουρκων και ορθοδοξων).
Τα της αστρολογικής διόρθωσης που μας αναφέρεις απλά σε εκθέτουν γιατί αποδεικνύεις ότι προτιμάς να επιβάλλονται τα κριτήρια της επιστήμης δημιουργώντας διάσπαση της Εκκλησίας.
Τα ιστορικά σου στοιχεία έχουν πολλή δόση υποκειμενικότητας και το να τα αναιρέσω απλά δεν θα προσέθετε τιποτε παραπάνω στην κουβέντα.
Μου αρκεί οτι για παράδειγμα η δήλωση του Υiavi γιατί έχει αποδείξει και ενημερωμένος και με αίσθημα δικαίου:

Συμπερασματικά , ενώ το πνεύμα της Α' Οικ.Συνόδου ήταν η αποφυγή των αιρετικών και ταυτόχρονα η ενότητα των (ορθοδόξων) χριστιανών , αυτό που πέτυχε η εορτολογική καινοτομία του 20ου αιώνα ήταν ακριβώς τα αντίθετα : To πλησίασμα προς τους αιρετικούς και η διάσπαση της ενδοορθόδοξης ενότητας σε λατρευτικό επίπεδο και η διάσπαση της "ταυτόχρονης , ομοιόμορφης εκδήλωσης και εξωτερίκευσης" της Ορθοδοξίας.
Η κατανόηση των ανωτέρω νομίζω ότι θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος. Η επιμονή στην άγνοια θα διαιωνίζει την κατάσταση και όσο θα εκστομίζονται λόγια απο την μια και την άλλη πλαυρά τόσο πιο δύσκολη θα καθίσταται η επούλωση της πληγής.
YiaVi έγραψε: Ωραία όλα αυτά αδελφέ και τα προσυπογράφω. Κακώς η αλλαγή του ημερολογίου, κάκιστος ο εμπνευστής της (ο μασώνος υπερφιλόδοξος αρχιερέας Μελέτιος Μεταξάκης, που είχε και κακά τέλη, απ'όσο ξέρω)
Απο κεί και πέρα ο καθένας πράττει κατά συνείδησην.
Ο καθένας απο το ποδαράκι του κρέμεται
charis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 55
Εγγραφή: Δευ Φεβ 06, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Κυπρος

Δημοσίευση από charis »

Aπλως παραθεσα τα ιστορικα γεγονοτα οπως ακριβως εγιναν στην πραγματικοτητα και συμπορευομε με την επισημη θεση της εκκλησιας μου της εκκλησιας της Κυπρου.Επισης στο σταυροβουνι ενα απο τα κορυφαια μοναστηρια της κυπρου εχει και ενημερωτικα φυλλαδια περι αιρεσεως των παλαιοημερογιτων.Η εκκλησια της κυπρου επισημα μιλα για τους παλιοημερολογιτες οπως μητροπολιτες πνευματικοι δεν δεχονται τα μυστηρια τους και εγω ακολουθω την επισημη θεση της εκκλησιας για να μην χαθω.Το σφαιρικα το εννοω μιλησα και ακουσα με παση λεπτομερεια στα κατουνακια και μελετησα διαφορες πτυχες απο παλαιοημερολογιτες και το γεγονος οτι ο εφραιμ ο κατουνακιωτης δεχτηκε το νεο με την χαρη του θεου αυτο μιλα απο μονο του.Εγω σας συστηνω ελευθερα να προσευχηθητε και να αφησετε στον θεο να φωτισει το δρομο σας οπως ορισμενοι ζηλωτες υποστηρικτες του παλιου στα κατουνακια μετα το θανατο του γεροντα εφραιμ προβληματιστικαν προσευχηθηκαν και αλαξαν σταση ενας απο αυτους συζητησα μαζι του το το 1998 και δεν πιστευα πως εδω και λιγα χρονια αλαξε σταση.Στο οτι δεν συνλειτουργουν το ειπαν επισημα γεροντες , πνευματικοι ,επισκοποι ,απο ελλαδα ,κυπρο ,Αγιο ορρος το ακουσα απο ρωσσους ιερεις στην κυπρο δεν ξερω αν εγιναν συνλειτουργα αλλα ξερω οτι τους τα απαγορευει ηεπισημη εκλησια και αυτο για μενα ειναι αληθινο.Εχω φιλους και συναδελφους με το παλιο και βλεπω την θερμη στην πιστη τους δεν ξερω εγω δεν ειμαι κριτης ισως αυτοι και εσεις αποκτησετε την βασιλεια των ουρανων και εγω οχι ,αυτο θα το αποφασισει ο κριτης ολων μας κατα την δευτερα παρουσια.Εγω εκθετω μια διαφορετικη αποψη που την ασπαζετε και η εκκλησια μου στην οποια ειμαι μελος.Ο πνευματικος μου οι επισκοποι μου τα μοναστηρια η εκκλησια της κυπρου γενικα ακολουθουν το νεο ημερολογιο οπως ομωφωνα αποφασισε και ομοφωνα καταδικαζει τους παλαιοημερολογιτες και οχι της ομορθοδοξες εκλησιες που ακολουθουν το παλιο εορτολογιο.Οσο για μαυρο ή ασπρο .ειναι λαθος που εκαμαν κομμα δικο τους ,επισκοπους δικους τους ή οχι ?ΔΕν εχει μεση απαντηση. Διακοπηκε ηαποστολικη διαδοχη αφου δεν τους δεχετε η επισημη εκκλησια και αφου τους θεωρει αντικανονικους ή οχι?Γιατι κρυβομαστε στο ναι μεν αλλα ...εΙΝΑΙ ΜΙΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ?Ακολουθω την πορεια της επισημης εκλησιας του πνευματικου μου και αν ειναι λανθασμενη σιγουρα θα εχω ελαφρυντικα αλοιμονο εκεινους που πορευονται απο μονοι τους βλεποντας τα ολα υποπτα ,παπικα, οικουμενιστικα.Συγνωμη για την σκληρη μου γλωσσα και υφος δεν το συνηθιζω τα λεω με αγαπη και ειλικρινα δεν εχω τιποτα προσωπικο απλα πιστευω υπαρχει πλανη στους παλαιοημερολογιτες και παρασυρουν μαζι τους αρκετο κοσμο.Ισως να εχω λαθος να προσευχεστε και για μενα και για εσας ολους να μας φωτισει ο θεος να πορευτουμε σωστα .ΑΜΗΝ
PATIENT
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: Δευ Φεβ 20, 2006 6:00 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PATIENT »

charis έγραψε:Aπλως παραθεσα τα ιστορικα γεγονοτα οπως ακριβως εγιναν στην πραγματικοτητα και συμπορευομε με την επισημη θεση της εκκλησιας μου της εκκλησιας της Κυπρου.Επισης στο σταυροβουνι ενα απο τα κορυφαια μοναστηρια της κυπρου εχει και ενημερωτικα φυλλαδια περι αιρεσεως των παλαιοημερογιτων 8O 8O 8O .Η εκκλησια της κυπρου επισημα μιλα για τους παλιοημερολογιτες οπως μητροπολιτες πνευματικοι δεν δεχονται τα μυστηρια τους 8O 8O 8O και εγω ακολουθω την επισημη θεση της εκκλησιας για να μην χαθω. 8O 8O 8O
Το σφαιρικα το εννοω μιλησα και ακουσα με παση λεπτομερεια στα κατουνακια και μελετησα διαφορες πτυχες απο παλαιοημερολογιτες και το γεγονος οτι ο εφραιμ ο κατουνακιωτης δεχτηκε το νεο με την χαρη του θεου αυτο μιλα απο μονο του.Εγω σας συστηνω ελευθερα να προσευχηθητε και να αφησετε στον θεο να φωτισει το δρομο σας οπως ορισμενοι ζηλωτες υποστηρικτες του παλιου στα κατουνακια μετα το θανατο του γεροντα εφραιμ προβληματιστικαν προσευχηθηκαν και αλαξαν σταση ενας απο αυτους συζητησα μαζι του το το 1998 και δεν πιστευα πως εδω και λιγα χρονια αλαξε σταση.Στο οτι δεν συνλειτουργουν το ειπαν επισημα γεροντες , πνευματικοι ,επισκοποι ,απο ελλαδα ,κυπρο ,Αγιο ορρος το ακουσα απο ρωσσους ιερεις στην κυπρο δεν ξερω αν εγιναν συνλειτουργα αλλα ξερω οτι τους τα απαγορευει ηεπισημη εκλησια και αυτο για μενα ειναι αληθινο.Εχω φιλους και συναδελφους με το παλιο και βλεπω την θερμη στην πιστη τους δεν ξερω εγω δεν ειμαι κριτης ισως αυτοι και εσεις αποκτησετε την βασιλεια των ουρανων και εγω οχι ,αυτο θα το αποφασισει ο κριτης ολων μας κατα την δευτερα παρουσια.Εγω εκθετω μια διαφορετικη αποψη που την ασπαζετε και η εκκλησια μου στην οποια ειμαι μελος.Ο πνευματικος μου οι επισκοποι μου τα μοναστηρια η εκκλησια της κυπρου γενικα ακολουθουν το νεο ημερολογιο οπως ομωφωνα αποφασισε και ομοφωνα καταδικαζει τους παλαιοημερολογιτες και οχι της ομορθοδοξες εκλησιες που ακολουθουν το παλιο εορτολογιο.Οσο για μαυρο ή ασπρο .ειναι λαθος που εκαμαν κομμα δικο τους ,επισκοπους δικους τους ή οχι ?ΔΕν εχει μεση απαντηση. Διακοπηκε ηαποστολικη διαδοχη αφου δεν τους δεχετε η επισημη εκκλησια και αφου τους θεωρει αντικανονικους ή οχι?Γιατι κρυβομαστε στο ναι μεν αλλα ...εΙΝΑΙ ΜΙΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ?Ακολουθω την πορεια της επισημης εκλησιας του πνευματικου μου και αν ειναι λανθασμενη σιγουρα θα εχω ελαφρυντικα αλοιμονο εκεινους που πορευονται απο μονοι τους βλεποντας τα ολα υποπτα ,παπικα, οικουμενιστικα.Συγνωμη για την σκληρη μου γλωσσα και υφος δεν το συνηθιζω τα λεω με αγαπη και ειλικρινα δεν εχω τιποτα προσωπικο απλα πιστευω υπαρχει πλανη στους παλαιοημερολογιτες και παρασυρουν μαζι τους αρκετο κοσμο.Ισως να εχω λαθος να προσευχεστε και για μενα και για εσας ολους να μας φωτισει ο θεος να πορευτουμε σωστα .ΑΜΗΝ
Tι να πώ τώρα ; Yστερα εμείς κατηγορούμαστε ως φανατικοί.
Εδώ μέσα είναι μεγάλο σχολείο τελικά.
Απο τη μια μου λές ο Θεός θα μας κρίνει ....αλλαάά είσαστε αιρετικοί σύμφωνα με την εκκλησία μου που ακολουθώ ότι λέει .... ως πιστό πρόβατο.

Λές : "Διακοπηκε η αποστολικη διαδοχη αφου δεν τους δεχετε η επισημη εκκλησια και αφου τους θεωρει αντικανονικους ι"
Δηλαδή το κριτήριο της διαδοχής είναι η γνωμάτευση της νεοημ. Εκκλησίας; Σωστά το είχα ξεχάσει.
Ο Πατριάρχης συμπροσεύχεται με τους αδελφούς εν Χριστώ παπικούς αναγνωρίζει την διαδοχή τους 100%, αλλά των παλαιοημερολογιτών την αποστολική διαδοχή την θεωρεί άκυρη . Γιατί; επειδή σήκωσαν κεφάλι και αγωνίζονται υπέρ εκκλησιαστικών Παραδόσεων και ξεσκεπάζουν τις προδοσίες του και όλων αυτών που τον καλύπτουν ή τον ανέχονται.
Ωραία εκκλησιολογία!!! Πατερικότατη...

Λές "ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ?Ακολουθω την πορεια της επισημης εκλησιας του πνευματικου μου και αν ειναι λανθασμενη σιγουρα θα εχω ελαφρυντικα αλοιμονο εκεινους που πορευονται απο μονοι τους βλεποντας τα ολα υποπτα ,παπικα, οικουμενιστικα"

Η Εκκλησία είναι πάντοτε Μία αλλά όταν υπάρχει νόθευση της αλήθειας από μερικούς υψηλά ισταμένους μέσα Της, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να μην κοινωνούμε μαζί τους.
Αυτό διδάσκουν όλοι οι άγιοι.
"Άπαντες οι της Εκκλησίας διδάσκαλοι, πάσαι αι Σύνοδοι, πάσαι αι θείαι Γραφαί, φεύγειν τούς ετερόφρονας παραινούσι καί της αυτών κοινωνίας διίστασθαι" (PG 160. 105 C). Τάδε έφη Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός που τιμήσατε την μνήμη του χθές αγαπητέ φίλε , αλλά "τιμή αγίου , μίμησις αγίου" . Οι άγιοι προτιμούν να μιμούμαστε την ζωή τους και να τηρούμε τη διδασκαλία τους πάνω απο τις τιμές στο πρόσωπό τους.
Εσύ προτιμάς την άποψη του πνευματικού σου , φαίνεται του έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη απο τον άγιο.

Λές "Ακολουθω την πορεια της επισημης εκλησιας του πνευματικου μου και αν ειναι λανθασμενη σιγουρα θα εχω ελαφρυντικα αλοιμονο εκεινους που πορευονται απο μονοι τους βλεποντας τα ολα υποπτα ,παπικα, οικουμενιστικα"
Πολύ ωραία λόγια , ωραία ανάπαυση θα βρούν πολλοί ράθυμοι σε τέτοιου είδους δικαιολογίες...
Τότε προς τι οι προειδοποιήσεις του Χριστού «Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισι λύκοι άρπαγες»;

Μπορούμε να αφεθούμε άφοβα και χωρίς ανησυχία στα χέρια των πνευματικών και να ισχυριστούμε ότι δεν έχουμε ευθύνη;
«Μέλλει γαρ ο υιός του ανθρώπου έρχεσθαι εν τη δόξη του πατρός αυτού μετά των αγγέλων αυτού, και τότε αποδώσει εκάστω κατά την πράξιν αυτού». Κανένας δεν θα χρεωθεί τα δικά σου λάθη. Μακάρι να ήταν έτσι.
Και καλύτερα να δούμε τι είπε ο Θεός στον προφήτη Ιεζεκιήλ για την ευθύνη των ποιμένων αλλά και την ευθύνη των ποιμενομένων:
«Και εγένετο μετά τας επτά ημέρας λόγος Κυρίου προς με λέγων• υιε ανθρώπου, σκοπόν δέδωκά σε τω οίκω Ισραήλ, και ακούση εκ στόματός μου λόγον και διαπειλήση αυτοίς παρ ‘ εμού. εν τω λέγειν με τω ανόμω• θανάτω θανατωθήση, και ου διεστείλω αυτω ουδέ ελάλησας του διαστείλασθαι τω ανόμω αποστρέψαι από των οδών αυτού του ζήσαι αυτόν, ο άνομος εκείνος τη αδικία αυτού αποθανείται, και το αίμα αυτού εκ της χειρός σου εκζητήσω.» (Ιεζ.Γ 16-18 )
Δηλ. Οταν θα αναγγείλω στον παράνομο απειλές και λέω ότι θα θανατωθεί εξαιτίας των αμαρτιών του , και εσύ δεν τον προειδοποιήσεις έγκαιρα ώστε να μετανοήσει , τότε ο μεν παράνομος θα θανατωθεί βεβαίως εξαιτίας των αμαρτιών του , εγώ όμως θα ζητήσω απο σένα την ευθύνη για τον θάνατό του.

Kαι να μην το ξεχάσω.
Το ότι άλλαξαν γνώμη καποιοι ζηλωτές και γύρισαν με το νέο για επιχείρημα υπέρ των θέσεων σου μου το λές; Ωραίο παράδειγμα...
Πολύ περιορισμένα τα βλέπεις τα πράγματα.
Την ίδια ώρα που έγινε αυτό και γω σου λέω ότι κάποιοι άλλοι έκαναν το αντίθετο. Ενορίες νέες αντιοικουμενιστών σε χώρες όπως Βουλγαρία, Σερβία, Ρωσία, Γεωργία, Αγγλία, Γερμανία και αλλού έκαναν το αντίθετο βήμα. Σε χώρες που υπήρχε το παλαιό εορτολόγιο ... αν αυτό σου λέει κάτι.
Και ένα περιστατικό απο τα παλιά.
Ο περιβόητος GIOVVANI VECCO - Ιωάννης Βέκκος στην καθομιλουμένη , υπήρξε ο φλογερότερος πολέμιος του παπισμού. Ο μπροστάρης στην εποχή του. Οταν τον πιάσανε μια με το καλό ,μια με το ζόρι και στο τέλος τον κανανε πατριάρχη , άρχισε να κελαηδάει άλλον σκοπό ...Παπικό σκοπό.
Ευτυχώς που οι μοναχοί του Αγίου Ορους τότε δεν είχαν την δική σου λογική και έτσι δεν παρασύρθηκαν απο τον μεταστραφέντα...
Εσωσαν την ψυχή τους , χάνοντας την ζωή τους , αρνούμενοι να κοινωνήσουν με τέτοιον λατινόφρονα πατριάρχη.

Μπορείς να μου πείς ευθέως στην περίπτωση εκείνη αφού υποστηρίζεις τη θεωρία του μαύρου ή άσπρου , ποιός ήταν ο σωστός και ποιός ο λάθος;
Oι αγιορείτες που δεν μνημόνευαν τον πατριάρχη δηλαδή αντιστέκονταν στην επίσημη Εκκλησία (σωστά; ) ή ο κανονικός Πατριάρχης;

Απορία 1η : Φυλλάδια κατά της αιρέσεως του παπισμού έχει εκδώσει το μεγάλο και ιστορικό μοναστήρι του Σταυροβουνίου; Αν το έχει κάνει θα πέσω απο τα σύννεφα. (Πολύ φανατισμός αδελφάκι μου , πολύ φανατισμός)
Απορία
2η : Γιατί πάντα μα πάντα όταν μιλάω με αδελφούς του νέου για τα θέματα αυτά καταλήγουν να με συμβουλεύουν να προσεύχομαι; Που ξέρουν όλοι τι σχέση έχω αν έχω με την προσευχή και τι τους ενδιαφέρει τι κάνω κατα μονας; Εγώ δεν υπεισέρχομαι στις προσωπικές στιγμές κανενός με τον Θεό. Ήμαρτον Κύριε.
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 737
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 24, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από YiaVi »

PATIENT έγραψε:Απάντησέ μου αν θέλεις , στο αρχικό μου ερώτημα ,σε συνάρτηση με αυτά που αναφέρω παρακάτω και αν επιμένεις ότι οι χ,ψ κακοδοξίες των παλαιοημερολογιτών (δεν παίρνω θέση αυτή τη στιγμη να τις αναλύσω)είναι μεγαλύτερες απο το έγκλημα του Οικουμενισμού , τότε τα ξαναλέμε.
1. Δεν έχει υποπέσει το σύνολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο αμάρτημα του Οικουμενισμού. Τόσο στην Εκκλησία της Ελλάδος όσο και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι πάμπολλοι οι κληρικοί όλων των βαθμίδων που δεν ασπάζονται τον Οικουμενισμό.
2. Ακόμη ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δεν έχει συλλειτουργήσει με τον πάπα. Συγχοροστάτησε, ναι, και αυτό είναι μέγα λάθος, είναι έκπτωση, είναι κατάπτωση ορθόδοξου αρχιερέα. Όμως δεν συγκοινώνησε.
Να είσαι σίγουρος αδελφέ ότι, σε περίπτωση που κάποια ψευδο-σύνοδος, αποφασίσει κοινό ποτήριο με τους Λατίνους χωρίς αυτοί να έχουν αποδεχθεί πλήρως το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα, θα γίνει σεισμός σε Εκκλησία της Ελλάδος και Οικουμενικό Πατριαρχείο! Είμαστε πάρα πολλοί οι πιστοί που δεν θα ανεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα. Στην περίπτωση αυτή (αν ποτέ επιτρέψει ο Θεός να γίνει αυτό, κάτι που δεν το πιστεύω), θα μείνει το Πατριαρχείο με όσους καταφέρει να παραπλανήσει μέσω του κοσμικού και εκκοσμικευμένου εκκλησιαστικού τύπου και των λοιπών ΜΜΕ. Οι πιστοί Ορθόδοξοι χριστιανοί θα το αποδοκιμάσουν και το Φανάρι θα γίνει ένα ακόμη ουνίτικο αστεράκι στο στερέωμα του Παπισμού.

Επαναλαμβάνω, όμως, ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, έχει ο Θεός. Όχι επειδή δεν το θέλει ο κ. Βαρθολομαίος (το συγκλονιστικό άρθρο του καθηγητή κ. Κορναράκη στον Ορθόδοξο Τύπο της 19ης Ιανουαρίου τα λέει όλα), αλλά επειδή πιστεύω ότι δεν θα το επιτρέψει ο Θεός, εις πείσμα των Οικουμενιστών.
Μέχρι λοιπόν να έρθει η στιγμή αυτή του μεγάλου ΝΑΙ ή του μεγάλου ΟΧΙ, αν έρθει ποτέ, παραμένω πιστό μέλος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όντας σε κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις λοιπές αυτοκέφαλες Εκκλησίες.
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 737
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 24, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από YiaVi »

PATIENT έγραψε:γ) Βλασφημία . Περί ακυρότητος των μυστηρίων του νεου τα είπα και παραπάνω στον silver. Δεν κηρύσσεται ως δόγμα και ούτε απο όλους . Και μάλιστα είμαι σε θέση να ξερω ότι πιστεύεται απο πολύ λιγότερους αλλά οι ανάγκες τους κάνουν να το λένε κάποιες φορές.
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, οι ανάγκες (=να κρατήσουμε τα προβατάκια στο μαντρί) αναγκάζουν τους επισκόπους των Παλαιοημερολογιτών να κηρύσσουν μία βλασφημία χωρίς να την πιστεύουν;
Οι ανάγκες τους αναγκάζουν να υβρίζουν αγίους ανθρώπους που θαυματουργούσαν και θαυματουργούν, που στήριξαν πνευματικά χιλιάδες πιστών και ήταν δώρο του Θεού στην Εκκλησία του 20ού αιώνα;
Ε τότε, τί να πώ;
Να τους δώσω τα συγχαρητήριά μου για την τόσο ελαστική τους συνείδηση, που τους επιτρέπει να λένε βλάσφημα ψέμματα για να κρατούν τον κοσμάκη κοντά τους... :(

Ας μην μιλήσω και για τα 20χρονα παιδάρια που χειροτονούνται άγαμοι κληρικοί και προάγονται αμέσως σε αρχιμανδρίτες. Και από ποιούς; Από τους υποτιθέμενους Γνήσιους Ορθόδοξους και τιμητές των πάντων και άτεγκτους τηρητές των Ιερών Κανόνων.
PATIENT
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: Δευ Φεβ 20, 2006 6:00 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PATIENT »

YiaVi έγραψε:
PATIENT έγραψε:Απάντησέ μου αν θέλεις , στο αρχικό μου ερώτημα ,σε συνάρτηση με αυτά που αναφέρω παρακάτω και αν επιμένεις ότι οι χ,ψ κακοδοξίες των παλαιοημερολογιτών (δεν παίρνω θέση αυτή τη στιγμη να τις αναλύσω)είναι μεγαλύτερες απο το έγκλημα του Οικουμενισμού , τότε τα ξαναλέμε.
1. Δεν έχει υποπέσει το σύνολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο αμάρτημα του Οικουμενισμού. Τόσο στην Εκκλησία της Ελλάδος όσο και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι πάμπολλοι οι κληρικοί όλων των βαθμίδων που δεν ασπάζονται τον Οικουμενισμό.
2. Ακόμη ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δεν έχει συλλειτουργήσει με τον πάπα. Συγχοροστάτησε, ναι, και αυτό είναι μέγα λάθος, είναι έκπτωση, είναι κατάπτωση ορθόδοξου αρχιερέα. Όμως δεν συγκοινώνησε.
Να είσαι σίγουρος αδελφέ ότι, σε περίπτωση που κάποια ψευδο-σύνοδος, αποφασίσει κοινό ποτήριο με τους Λατίνους χωρίς αυτοί να έχουν αποδεχθεί πλήρως το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα, θα γίνει σεισμός σε Εκκλησία της Ελλάδος και Οικουμενικό Πατριαρχείο! Είμαστε πάρα πολλοί οι πιστοί που δεν θα ανεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα. Στην περίπτωση αυτή (αν ποτέ επιτρέψει ο Θεός να γίνει αυτό, κάτι που δεν το πιστεύω), θα μείνει το Πατριαρχείο με όσους καταφέρει να παραπλανήσει μέσω του κοσμικού και εκκοσμικευμένου εκκλησιαστικού τύπου και των λοιπών ΜΜΕ. Οι πιστοί Ορθόδοξοι χριστιανοί θα το αποδοκιμάσουν και το Φανάρι θα γίνει ένα ακόμη ουνίτικο αστεράκι στο στερέωμα του Παπισμού.

Επαναλαμβάνω, όμως, ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, έχει ο Θεός. Όχι επειδή δεν το θέλει ο κ. Βαρθολομαίος (το συγκλονιστικό άρθρο του καθηγητή κ. Κορναράκη στον Ορθόδοξο Τύπο της 19ης Ιανουαρίου τα λέει όλα), αλλά επειδή πιστεύω ότι δεν θα το επιτρέψει ο Θεός, εις πείσμα των Οικουμενιστών.
Μέχρι λοιπόν να έρθει η στιγμή αυτή του μεγάλου ΝΑΙ ή του μεγάλου ΟΧΙ, αν έρθει ποτέ, παραμένω πιστό μέλος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όντας σε κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις λοιπές αυτοκέφαλες Εκκλησίες.
Συντομα γιατι ειναι και αργα
To έχω ήδη αναφέρει ότι φυσικά και δεν ειναι ολοι στην αιρεση του Οικουμενισμού. Ολοι ομως ,άλλοι συγκαλύπτουν , άλλοι συναινούν σιωπηλά, αλλοι αντιδρούν βουβά (δηλ. δεν αντιδρούν) και το πανηγύρι του Οικουμενισμού καλά κρατεί .
Πρόσεξε κάτι: O Πάπας δεν συλλειτουργεί ποτέ. Πάντοτε λειτουργεί μόνος του. Γι αυτό και δεν έγινε κάτι τετοιο με τον Πατριάρχη. Ειναι το θεμα του πρωτείου που δεν μπορούν να το λύσουν οι δυό τους.
Επίσης ας σταματήσει επιτέλους αυτή η δικαιολογία ότι δεν υπάρχει ακόμη κοινό ποτήριο. Οτι δεν επήλθε ένωση , γιατί αν έρθει τότε θα αντιδράσουμε.
Ό Άρειος , ο Νεστόριος, ο Σεβήρος και τόσοι άλλοι κληρικοί της Εκκλησίας καταδικάστηκαν επειδή ήρθαν σε κοινό ποτήριο με κάποιους άλλους αιρετικούς;
Για τα διεστραμμένα δόγματά τους δεν καταδικάστηκαν;
Χριστολογικές οι τότε αιρέσεις Εκκλησιολογική ετούτη εδώ.
Αναγνωρίζουν ότι υπάρχει Θεία Χάρη , Αποστολική Διαδοχή εκτός Εκκλησίας με όσα αυτό συνεπάγεται.
Βλασφημούν στον όρο της Α΄Οικ. Συνόδου ότι η Εκκλησία είναι Μία, αφού παρταδέχονται την ύπαρξη και άλλων "εκκλησιών" με Μυστήρια ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ είναι σε κοινωνία μεταξύ τους.

Αυτά αρκούν αγαπητέ μου για αποκυρήξεις έναν Πατριάρχη. Η Βλασφημία εναντίον των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας αι η ΩΜΗ περιφρόνησή τους ουσιαστικά είναι βλασφημία εναντίον του Αγίου Πνεύματος που στήριξε τις Οικ. Συνόδους στο έργο τους. Και η βλασφημία εναντίον του Αγίου Πνεύματος δεν συγχωρείται.
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 737
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 24, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από YiaVi »

PATIENT έγραψε:Και ένα περιστατικό απο τα παλιά.
Ο περιβόητος GIOVVANI VECCO - Ιωάννης Βέκκος στην καθομιλουμένη , υπήρξε ο φλογερότερος πολέμιος του παπισμού. Ο μπροστάρης στην εποχή του. Οταν τον πιάσανε μια με το καλό ,μια με το ζόρι και στο τέλος τον κανανε πατριάρχη , άρχισε να κελαηδάει άλλον σκοπό ...Παπικό σκοπό.
Ακριβώς έτσι είναι η ιστορική αλήθεια. Και για όσους θέλουν να διαβάσουν κάτι παραπάνω, συστήνω το παρακάτω καλό βιβλίο (διατριβή):
Χρήστος Αραμπατζής, Η Σύνοδος της Λυών, εκδ. Πουρνάρα, Θεσσαλονίκη 2002.
PATIENT
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: Δευ Φεβ 20, 2006 6:00 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PATIENT »

YiaVi έγραψε:
PATIENT έγραψε:γ) Βλασφημία . Περί ακυρότητος των μυστηρίων του νεου τα είπα και παραπάνω στον silver. Δεν κηρύσσεται ως δόγμα και ούτε απο όλους . Και μάλιστα είμαι σε θέση να ξερω ότι πιστεύεται απο πολύ λιγότερους αλλά οι ανάγκες τους κάνουν να το λένε κάποιες φορές.
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, οι ανάγκες (=να κρατήσουμε τα προβατάκια στο μαντρί) αναγκάζουν τους επισκόπους των Παλαιοημερολογιτών να κηρύσσουν μία βλασφημία χωρίς να την πιστεύουν;
Οι ανάγκες τους αναγκάζουν να υβρίζουν αγίους ανθρώπους που θαυματουργούσαν και θαυματουργούν, που στήριξαν πνευματικά χιλιάδες πιστών και ήταν δώρο του Θεού στην Εκκλησία του 20ού αιώνα;
Ε τότε, τί να πώ;
Να τους δώσω τα συγχαρητήριά μου για την τόσο ελαστική τους συνείδηση, που τους επιτρέπει να λένε βλάσφημα ψέμματα για να κρατούν τον κοσμάκη κοντά τους... :(

Ας μην μιλήσω και για τα 20χρονα παιδάρια που χειροτονούνται άγαμοι κληρικοί και προάγονται αμέσως σε αρχιμανδρίτες. Και από ποιούς; Από τους υποτιθέμενους Γνήσιους Ορθόδοξους και τιμητές των πάντων και άτεγκτους τηρητές των Ιερών Κανόνων.
Δεν μου λές οι του νέου που κηρύσσουν άκυρα τα μυστήρια των παλ/των γιατί το κάνουν , επειδή το πιστεύουν; 'Η ΈΧΟΥΝ ΔΊΚΙΟ;

Για πήγαινε όμως παρακάτω εκεί που σε παραπέμπω στην ιστοσελίδα της εκκλησίας.gr για να δείς βλασφημίες με τη βούλα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”