Περί καπνίσματος

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
cloaca
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 326
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 08, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Περί καπνίσματος

Δημοσίευση από cloaca »

Πατέρα Αντώνιε ευλογείτε


Ήθελα πάτερ να σας κάνω μια ερώτηση.Θα ήθελα να μου πείτε περί του καπνίσματος.Η γυναίκα μου καπνίζει και θέλει να το κόψει αλλά δεν έχει την δύναμη να το καταφέρει.Έχει προσπαθήσει πολλές φορές και συνέχεια το ξαναρχίζει γιατί δεν έχει υπομονή.Εγώ πάλι νιώθω ότι έχω και εγώ ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης γιατί θέλω να το κόψει και άθελα μου ίσως την αγχώνω.Μάλλον και εγώ έχω έλλειψη υπομονής.Ήμουν και εγώ παλιά καπνιστής και το έκοψα.Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε και να μου πείτε πως μπορώ εγώ να συμπεριφέρωμαι ώστε να μην την δυσκολεύω στην προσπάθεια της.

Σας ευχαριστώ πολύ πάτερ Αντώνιε
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 545
Εγγραφή: Δευ Μαρ 27, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: p.Antonios @otenet.gr
Επικοινωνία:

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Δημοσίευση από pAntonios »

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κόψει κανείς το κάπνισμα. Υπάρχουν και σχετικά βιβλία που κυκλοφορούν. Επίσης υπάρχουν στα φαρμακεία σχετικά χαπάκια που βοηθάνε πολύ.

Ένας τρόπος είναι να κόψεις το κάπνισμα "με το μαχαίρι" όπως κάνουν πολλοί που έρχονται να το εξομολογηθούν και μου αφήνουν το πακέτο και τον αναπτήρα τους! Μερικοί το ξαναρχίζουν αργότερα αλλά δεν έχει σημασία... (!)
Ένας άλλος τρόπος είναι να μειώνει κανείς καθημερινά και από ένα τσιγάρο. Έτσι δεν θα το καταλάβει πότε θα φτάσει στα 3-2-1 και μετά στο να το κόψει εντελώς!

Εσείς από τη μεριά σας πρέπει να ενθαρρύνετε κάθε προσπάθεια της συζύγου, έστω κι αν καταλήγει συχνά σε αποτυχία. Κάποια στιγμή όμως θα το καταφέρει τελικά. Είναι θέμα ψυχολογικό σε μεγάλο βαθμό.
Βοηθάει φυσικά και η συνέπεια στην πνευματική ζωή και βέβαια και η προσευχή μας.
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
ix8ys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: Τρί Μάιος 30, 2006 5:00 am

Re: ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Δημοσίευση από ix8ys »

Πάτερ Αντώνιε ευλογείται
pAntonios έγραψε:Ένας άλλος τρόπος είναι να μειώνει κανείς καθημερινά και από ένα τσιγάρο. Έτσι δεν θα το καταλάβει πότε θα φτάσει στα 3-2-1 και μετά στο να το κόψει εντελώς!
Το έκανα κάποτε αυτό και έφτασα στο σημείο να κάνω 5 με 6 τσιγάρα την ημέρα. Μια συναισθηματική ατυχία όμως με υποτροπίασε.

Τελικά νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να το κόψεις είναι να το σταματήσεις μαχαίρι.
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”