Καλησπέρα από έναν πρώην Άθεο. . .

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Καλησπέρα από έναν πρώην Άθεο. . .

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Καλησπέρα σας,

Είμαι νέος στο φόρουμ και άνοιξα αυτό το θεματάκι για να σας γνωρίσω και να σας πω την εμπειρία μου πως επέστρεψα στην Ορθοδοξία. Ονομάζομαι Σπύρος ειμαι απο Αθήνα αλλα 2 χρόνια τώρα ειμαι Ζάκυνθο και ίσως επιστρέψω πάλι Αθήνα.

Απο μικρός ήμουν γενικά ανήσυχο πνεύμα αλλα φυσικά ενάντια στην Ορθοδοξία αν και έμενα πάνω απο εκκλησία γενικά είχα μια αποστροφή ίσως αυτή δημιουργήθηκε βασικά απο το φανατισμό της γιαγιάς μου ποιο πολύ. Στο σχολείο μια από τα ίδια δευτέρα Λυκείου για τις αθειστικές μου απόψεις μένω μεταξεταστέως ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ!. Δεν πίστευα πουθενά ήμουν υλιστής και ισοπεδωτικός αλλα ο θεός με βοήθησε ίσως ότι έπρεπε να περάσω απο αυτό το στάδιο για να κατανοήσω καλύτερα κάποια πράγματα :)
Μετά το λύκειο η αναζήτηση συνεχίστηκε με διάφορα σεμηνάρια απο γνωστικούς , θεοσοφιστές, διάβασμα OSHO, κρισναμουρτι, Τολτέκους κλπ.Να τονίσω οτι ιδιαίτερα απο την ιδεολογία των ΤΟΛΤΕΚΩΝ που μιλούν για τον πολεμιστή συνείδησης πήρα πολλα πράγματα σαν θεμέλιωμα ώστε να έχω γενικά ανοιχτό μυαλό στα πάντα και να μην ταυτίζομαι με τίποτα. Δεν μπορώ να πω πήρα αρκετά απο αυτά τα αναγνώσματα αν και γενικά ειμαι άνθρωπος ανοιχτός και όχι φανατικός στο οτιδήποτε. Τελικά μετά απο όλα αυτά μια μέρα έγινε το εξής:

3 διαφιορετικοί άνθρωποι που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους μου έδωσαν την ίδια μέρα να διαβάσω το βιβλίο "Ο ΓΚΟΥΡΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ" μετα απο αυτό όλα άλλαξαν είδα τα πράγματα τελείως διαφορετικά και απο τότε με διάφορα αναγνώσματα όπως του Σεραφειμ Ρόυζ, Γεροντικό κ.α κατάλαβα πολλά. Πέταξα το διαλογισμό και έβαλα την προσευχή στην ζωή μου πηρα πολλα Ορθόδοξα βιβλία και ήδη έχω πιάσει "δουλειά". Αυτην την περίοδο διαβάζω τον "Αόρατο Πόλεμο".
Δεν κρύβω ότι απο τότε που επέστρεψα στην Ορθοδοξία ο "Αόρατος Πόλεμος" είναι συνεχείς και κάποιες φορές χωρίς αντίπαλο αλλα προσπαθώ καθημερινά όσο μπορώ.

Εχω όνειρο να πάω στο Όρος και ευχομαι να τα καταφέρω κάποια στιγμή να το επισκεφθώ. Εχω αρκετές απορίες και βασικά έχω συγκρουστεί πολλές φορές μέσα μου με ηθικά και επιστημονικά ζητήματα όπως και θεολογικά. Αλλα σιγά σιγά ολα θα γίνουν ...

Αυτά για μένα χάρηκα που σας γνωρίζω και εύχομαι να τα λέμε συχνά :)
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
heart
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Καλησπέρα απο έναν πρωην Αθεο. . .

Δημοσίευση από heart »

καλος ηρθες στην παρεα μας :D :D

πυστευω οτι δεν ησουν αθεος,απλα ησουν λιγο αδιαφορος με ολα αυτα.
εδω θα βρεις καλη παρεα και πλουσιους πνευματικα ανθρωπους (εκτος απο εμενα,πνευματικα πλουσιο)
καλος ηρθες και παλι κοντα μας :105
"Κάθε πρωΐ ο Θεός ευλογεί τον κόσμο με το ένα χέρι, άλλ' όταν ιδή κανέναν ταπεινό άνθρωπο, τον ευλογεί με τα δυο Του χέρια. εκείνος πού έχει μεγαλύτερη ταπείνωση, είναι ο μεγαλύτερος από όλους." παπά Τύχων
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Να είσαι καλά ΗΕΑRT σε ευχαριστώ πολύ :)
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Καλή σου μέρα Σπύρο και καλως όρισες στο forum. Να δοξάζεις και να ευχαριστείς τον Θεό που σε φώτισε και σε οδήγησε κοντά Του! Καλή φώτιση και καλόν πνευματικό αγώνα!Ειναι χαρα μας που ήρθες εδώ! Το Θείο Βρέφος γεννήθηκε μέσα στην καρδιά σου!
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Αδελφέ, καλώς όρισες στον πνευματικό αγώνα ! Καλώς ήρθες στο σπίτι σου ! Γιατί η Εκκλησία, το Σώμα του Χριστού, είναι το σπίτι μας, με τη χάρη του Θεού. Και όλοι μας, ένα ατελείωτο κομβόι αδελφών, με τους δικούς του Σταυρούς ο καθένας, με πτώσεις και αμαρτίες, ανεβαίνουμε το δικό Του Γολγοθά, γενιές γεεών,εδώ και 21 αιώνες, άνδρες και γυναίκες, νέοι, γέροι και παιδιά, άνθρωποι κάθε κοινωνικής ομάδας, από όλα τα έθνη, αναζητώντας την Αγάπη Του και το Έλεος Του.

Προχώρα, λοιπόν, και εσύ αυτόν τον ανηφορικό δρόμο, που ανέβηκαν οι Άγιοι, οι Απόστολοι, οι Μάρτυρες, οι Όσιοι, οι Πατέρες, οι Νεομάρτυρες ( που με τις προσευχές τους και τις μεσιτείες τους σηκώνουν λίγο από το δικό μας βάρος ) με την ελπίδα της Ανάστασης και της αιωνιότητας, που μας ετοίμασε η άπειρη αγάπη Του.

Σηκώνοντας τον Σταυρό μας, ας προχωράμε κοιτώντας το δικό Του Σταυρό και Ανάσταση, χωρίς να κοιτάμε τα λάθη και τις πτώσεις των άλλων, παρά μόνο τις δικές μας. Ας σκορπίσουμε αγάπη παντού,όπου μπορούμε για να δοξάζεται ο Τριαδικός Θεός.

( http://ierapostoli.wordpress.com/ )
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ΚΑΛΟΣ ΗΡΘΕΣ ΑΔΕΡΦΕ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΗΝΙΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΔΕΡΦΟ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ
ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΟΥΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΠΑΝΥΓΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΔΩ ΑΔΕΡΦΟΙ ΣΟΙ
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Αγαπητά αδέρφια με την αγάπη σας και την αγκαλιά σας με συγκινήσατε πολύ!
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου ...

Χαίρομαι που θα μπορέσω να βοηθηθώ και να βρώ απαντήσεις και να κάνω κουβέντα με ανθρώπους που έχουν το πνεύμα και την αγάπη μεσα τους . Σας ευχαριστω θερμα τα λόγια ειναι λίγα.

Την ευλογία του θεού σε ολους.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Καλώς βρεθήκαμε αδερφέ μας σε αυτήν την ορθόδοξη συντροφιά.
Παράδοξα και άπειρα τα μυστήρια του Κυρίου μας, για την σωτηρία του καθενός μας χωριστά!
Μόνον η άπειρη αγάπη Του μας παρέχει την απόλυτη ελευθερία που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη για να ζούμε με αξιοπρέπεια και να ανεβαίνουμε την πνευματική σκάλα.
Μόνο μιά ελεύθερη πραγματικά ψυχή καταλήγει μετά την περιπλάνηση της, στην Εκκλησία Του.
ΚΑΛΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ!!! :lol:
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
VASSILIKH
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από VASSILIKH »

καλώς ήλθες Σπύρο! χαίρομαι πάρα πολύ που επέστρεψες στην αγκαλιά του Ουράνιου Πατέρα μας και στην Εκκλησία! Ο Θεός, η Αγία μας Τριάδα να σε ευλογεί, να σε στηρίζει και να σε βοηθάει στον δύσκολο αγώνα σου.

και μια "συμβουλη"... θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσεις να ψάχνεις για ένα καλό πνευματικό, αν δεν τον έχεις βρει ακόμα..

καλώς όρισες και πάλι! :6
larys
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από larys »

Καλώς όρισες Σπυρίδων. :)
Αντί αγαθών,ων εποίησας,Χριστέ,τω γένει των Εβραίων,σταυρωθήναί σε κατεδίκασαν,όξος και χολήν σε ποτίσαντες.Αλλά δος αυτοίς,Κύριε,κατά τα έργα αυτών,ότι ου συνήκεν την σην συγκατάβασιν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”