Οι εμπειρίες μου από τον προορατικό γέροντα Αμβρόσιο

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

gkou έγραψε:Κι όμως υπάρχει ένας πολύ φωτισμένος Γέροντας, ο Γέροντας Νεκτάριος στην Καμάριζα Λαυρίου. Επισκεφθείτε τον και θα με θυμηθείτε...
Ναι, ο ιερομόναχος που αγκάλιασε τον Άγιο Νεκτάριο! Και ο Άγιος του άφησε τα γιαλιά του, για ενθύμιο!
Υπάρχουν φωτισμένοι Γέροντες, απλά εμείς δεν τους ξέρουμε. Μετά την κοίμηση του μακαριστού Ιάκωβου Τσαλίκη και του μακαριστού Πορφυρίου ο - επίσης μακαριστός - Γέροντας Παΐσιος είχε πει ότι ο Θεός, μπορεί να πήρε αυτούς τους Γέροντες, αλλά θα στείλει άλλους, περισσότερους!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
georgeva
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΑΤΙΚΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΜΕΡΟΣ 5

Δημοσίευση από georgeva »

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΑΤΙΚΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΜΕΡΟΣ 5ο
Το Χαρισμα της προορασης του Γεροντα με διαφυλαξε απο την ανεργια!
Ο παπουλης εκτος απο τις νουθεσιες και τις διαφορες συμβουλες που κατα καιρους μου εδινε, με προστατευε και στη καθημερινη ζωη σαν ενας καλος πατερας! (εδω αξιζει μια παρενθεση.Θα μου πει καποιος πως ενα τοσο καλο δεντρο εβγαλε ενα σαπιο καρπο σαν εμενα;Αυτο πραγματικα ειναι και ενας λογος που δισταζω να γραφω αυτες τις εμπιρειες,λογω αναξιοτητας.)
Το επαγγελμα μου ειναι οδηγος.Εδω και 12 χρονια δουλευω σε μια εταιρια στη Λαρισα.Αξιζει εδω να αναφερω οτι το επαγγελμα του οδηγου βοηθαει παρα πολυ στη προσευχη.Επειδη μενω στα Τρικαλα μεχρι να φτασω στην εταιρια στην Λαρισα το πρωι προλαβαινω να κανω την προοιμιακη προσευχη,εξαψαλμο,και μιση ωρα την ευχη.Για μενα αυτη η διαδρομη μια ωρα να παω,μια ωρα να ερθω ειναι ευλογια Θεου.Να μην αναφερω και τις αλλες ωρες που ειμαι ολες στο δρομο.Εχει γινει το φορτηγο ενα <<κελακι>>.Δοξα τω Θεω!!!!
Ο πεθερος μου,μια μερα ερχεται χαρουμενος στο σπιτι μου και μου λεει :Γιωργο θα σε γλυτωσω απο τις 2 ωρες καθημερινης ταλαιπωριας που πας για δουλεια σε αλλη πολη.
Γνωριζε τον διευθυντη απο μια μεγαλη εταιρια στα Τρικαλα και αν ηθελα να δουλευα οδηγος.Και με μεγαλυτερες αποδοχες!!.
Οταν ζουσε ο Γεροντας παντα τον ρωτουσα αν οι κινησεις που εκανα,οτιδηποτε,ηταν κατα θεον.Ενιωθα πραγματικα ασφαλισμενος με την υπακοη στον Γεροντα.(μεγαλη υποθεση η υπακοη,ειρηνη ψυχης)
Πηγαινοντας εκεινες τις μερες στον Γεροντα ειχα στο νου μου την προταση του πεθερου μου.
Μπηκα μεσα στο κελακι του και αρχισε η ευλογημενη και αξεχαστη συνομιλια με τον Αγιο Γεροντα.
- Ευλογειτε Γεροντα!
-Γεροντας:Καλως τον,καλως τον!
-Τι κανετε Γεροντα;
-Γερων:Ε...Οχι και τοσο καλα.(ηταν κατακοιτος και υπεφερε πολυ απο πονους ο παππουλης)
-Πονατε Γεροντα;
-Γερων:Ε..λιγο,ποναω.Εσυ πως τα πας;
-Με την ευχη σας Γεροντα καλα.
-Γερων:Α...ΜΗΝ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-(ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ) ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ΓΕΡΟΝΤΑ;
-Γερων: ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ!!!ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ!!!!!!!!!
-ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΩ ΓΕΡΟΝΤΑ;
-Γερων:ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙΣ!!!!ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΙΠΟΤΑ.Με προλαβε η <<πνευματικη τηλεοραση>> του Γεροντα!!! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΕΙ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΑ ΩΣ ΟΔΗΓΟΣ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Δοξα τω Θεω!!!Δοξα σοι ο Θεος!!! Ευχαριστω τον Θεο που μας στελνει αυτες τις Αγιασμενες ψυχες που μας στηριζουν,μας νουθετουν.
''ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ''
Να εχουμε τις αγιες ευχες του Γεροντα Αμβροσιου!!
ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.............................................

Ο ΕΓΕΙΡΩΝ ΑΠΟ ΓΗΣ ΠΤΩΧΟΝ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΙΑΣ ΑΝΥΨΩΝ ΠΕΝΗΤΑ(ψαλμ.112)
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Σε ευχαριστουμε πολυ, για αλλη μια φορα.Μην σταματας , αν θελεις!Σε ευχαριστουμε πολυ :) Θα περιμενουμε.........!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

Γιώργο σ'ευχαριστούμε.
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
georgeva
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Re: ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΑΤΙΚΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟ

Δημοσίευση από georgeva »

Σαν σημερα εορταζε ο Γεροντας Αμβροσιος,και επι την ευκαιρια της εορτης του ηθελα σαν φορο τιμης να γραψω κατι ακομη.
Ο Γεροντας οταν μιλουσε θυμιζε τους μεγαλους αββαδες που διαβαζουμε στο Γεροντικο και στον Ευεργετινο.Οποιος δεν γνωριζει τον τροπο που μιλουν αυτες οι Αγιασμενες ψυχες συνηθως τους παρεξηγουν μην μπορωντας να καταλαβουν το τι λενε την ωρα που ειναι <<συνδεδεμενοι>> (ας μου επιτραπει η λεξη),με το Αγιο Πνευμα.Θα κανω μια παρενθεση εδω για να αναφερω για πιο λογο ειπα το <<συνδεδεμενοι>>.Μια φορα μιλουσα με τον Γεροντα και του ελεγα για καποια κοντινα μου προσωπα συγγενικα και φιλους.Ο Γεροντας χωρις να τους εχει δει ποτε μου ανεφερε με καταπληκτικη ακριβεια την ζωη τους,την πνευματικη τους κατασταση,τα χαρισματα τους,τα ελαττωματα τους χωρις να τους εχει δει ποτε!!!!!.
Εκει που μιλουσαμε ξαφνικα σηκωνει τα χερια του και μου λεει<<ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ>>.Ηταν πολυ χαριτωμενος Γεροντας και με πολυ χιουμορ.Αλλωστε η χαρα ειναι το βασικο γνωρισμα αυτων των μεγαλων αγιασμενων μορφων.Χριστιανος που δεν εχει χαρα μεσα του,την χαρα του χριστου,δεν ξερει τι του γινεται.Δεν νοηται Χριστιανος και να μην ειναι χαρουμενος.Ακομη και οι Αγιοι Μαρτυρες χαρουμενοι πηγαιναν στο μαρτυριο,ενω εμεις με το παραμικρο......γογγυζουμε.
Ξαναγυριζω πισω που ανεφερα τον τροπο που μιλουσε ο Γεροντας.Εκει που μιλουσες μαζι του ξαφνικα ελεγε <<που βρισκεσαι; ξερεις που βρισκεσαι;>> -αντε να απαντησεις τωρα-<<ξερεις που βρισκεσαι; στην θαλασσα.Κολυμπας! Εχει μεγαλα κυματα ειναι και χειμωνας! Φουρτουνα!! Κολυμπα γερα!>>
Καποιος που δεν γνωριζε θα ελεγε τι ειναι αυτα που λεει ο Γεροντας;Ασυναρτησιες λεει!
Ομως αδελφοι μου ο Γεροντας ειχε κανει τη διαγνωση της πνευματικης σου καταστασης και δεν ειχες καταλαβει τιποτα!! Ο καθενας κατα τα <<μετρα>> του καταλαβαινε!!!!!!
Αλλη φορα θα σου ελεγε:<<α....καλυτερα σε βλεπω σημερα! Προχωρα,το αφεντικο σε περιμενει!!!>>
Του ελεγες:<<Πιο αφεντικο Γεροντα;>> και ο Γεροντας απαντουσε καθως εκεινη τη στιγμη ελαμπε το προσωπο του :<<Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!!!!!!>>
Αλλη φορα μετα απο καιρο θα σου ελεγε:<<τωρα εισαι στην ερημο!Δεν πειραζει που δεν εχεις πολλα!! Τωρα θα χτισεις το καινουριο σπιτι!!!Μονο μαζεψε πετρες και σιδερα για να πολεμησεις τον εχθρο!!!!
Για να μην σας κουρασω αδελφοι μου θα σας γραψω και αλλα,μια αλλη φορα γιατι ηδη σας κουρασα!
Αυτος ηταν πνευματικοι μου αδελφοι ο Γεροντας Αμβροσιος.Ο Αββας της εποχης μας.
Τις Αγιες του ευχες να εχουμε.ΑΜΗΝ

Ο ΕΓΕΙΡΩΝ ΑΠΟ ΓΗΣ ΠΤΩΧΟΝ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΙΑΣ ΑΝΥΨΩΝ ΠΕΝΗΤΑ(ψαλμ.112)
greekboy1981
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΑΤΙΚΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟ

Δημοσίευση από greekboy1981 »

georgeva έγραψε:Σαν σημερα εορταζε ο Γεροντας Αμβροσιος,και επι την ευκαιρια της εορτης του ηθελα σαν φορο τιμης να γραψω κατι ακομη.
Ο Γεροντας οταν μιλουσε θυμιζε τους μεγαλους αββαδες που διαβαζουμε στο Γεροντικο και στον Ευεργετινο.Οποιος δεν γνωριζει τον τροπο που μιλουν αυτες οι Αγιασμενες ψυχες συνηθως τους παρεξηγουν μην μπορωντας να καταλαβουν το τι λενε την ωρα που ειναι <<συνδεδεμενοι>> (ας μου επιτραπει η λεξη),με το Αγιο Πνευμα.Θα κανω μια παρενθεση εδω για να αναφερω για πιο λογο ειπα το <<συνδεδεμενοι>>.Μια φορα μιλουσα με τον Γεροντα και του ελεγα για καποια κοντινα μου προσωπα συγγενικα και φιλους.Ο Γεροντας χωρις να τους εχει δει ποτε μου ανεφερε με καταπληκτικη ακριβεια την ζωη τους,την πνευματικη τους κατασταση,τα χαρισματα τους,τα ελαττωματα τους χωρις να τους εχει δει ποτε!!!!!.
Εκει που μιλουσαμε ξαφνικα σηκωνει τα χερια του και μου λεει<<ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ>>.Ηταν πολυ χαριτωμενος Γεροντας και με πολυ χιουμορ.Αλλωστε η χαρα ειναι το βασικο γνωρισμα αυτων των μεγαλων αγιασμενων μορφων.Χριστιανος που δεν εχει χαρα μεσα του,την χαρα του χριστου,δεν ξερει τι του γινεται.Δεν νοηται Χριστιανος και να μην ειναι χαρουμενος.Ακομη και οι Αγιοι Μαρτυρες χαρουμενοι πηγαιναν στο μαρτυριο,ενω εμεις με το παραμικρο......γογγυζουμε.
Ξαναγυριζω πισω που ανεφερα τον τροπο που μιλουσε ο Γεροντας.Εκει που μιλουσες μαζι του ξαφνικα ελεγε <<που βρισκεσαι; ξερεις που βρισκεσαι;>> -αντε να απαντησεις τωρα-<<ξερεις που βρισκεσαι; στην θαλασσα.Κολυμπας! Εχει μεγαλα κυματα ειναι και χειμωνας! Φουρτουνα!! Κολυμπα γερα!>>
Καποιος που δεν γνωριζε θα ελεγε τι ειναι αυτα που λεει ο Γεροντας;Ασυναρτησιες λεει!
Ομως αδελφοι μου ο Γεροντας ειχε κανει τη διαγνωση της πνευματικης σου καταστασης και δεν ειχες καταλαβει τιποτα!! Ο καθενας κατα τα <<μετρα>> του καταλαβαινε!!!!!!
Αλλη φορα θα σου ελεγε:<<α....καλυτερα σε βλεπω σημερα! Προχωρα,το αφεντικο σε περιμενει!!!>>
Του ελεγες:<<Πιο αφεντικο Γεροντα;>> και ο Γεροντας απαντουσε καθως εκεινη τη στιγμη ελαμπε το προσωπο του :<<Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!!!!!!>>
Αλλη φορα μετα απο καιρο θα σου ελεγε:<<τωρα εισαι στην ερημο!Δεν πειραζει που δεν εχεις πολλα!! Τωρα θα χτισεις το καινουριο σπιτι!!!Μονο μαζεψε πετρες και σιδερα για να πολεμησεις τον εχθρο!!!!
Για να μην σας κουρασω αδελφοι μου θα σας γραψω και αλλα,μια αλλη φορα γιατι ηδη σας κουρασα!
Αυτος ηταν πνευματικοι μου αδελφοι ο Γεροντας Αμβροσιος.Ο Αββας της εποχης μας.
Τις Αγιες του ευχες να εχουμε.ΑΜΗΝ
ΟΣΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΜΒΡΟΣΙΕ ΜΕΙΣΤΕΥΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ .... ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΣΙΤΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ........ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”